banner16

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı' ilan edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 ay önce, 12 Şubat 2022'de kurulanönce 'Altılı Masa' olarak kurulan Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildi. 

06 Mart 2023
Kemal Kılıçdaroğlu, 'Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı' ilan edildi

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Altı lider; Saadet Partisi Genel Merkezi'nin önünde bekleyen yurttaşları birlikte selamlarken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Ben bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı önemli olan siz kardeşlerimize duyurmayı bir görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim Cumhurbaşkanı adayımız” dedi.

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın 13'üncü Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için bugün Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantı başlarken on binlerce yurttaş, Genel Merkez'in önünde toplandı. 

Beş saat süren toplantının ardından Altı Lider, birlikte yurttaşları selamladılar. Daha sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın 13'üncü Cumhurbaşkanı adayını açıklamak üzere kürsüye geldi. 

"SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU, BİZİM CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ..."

Karamollaoğlu’nun konuşması şöyle:

“Bugün Berat Kandili’ni idrak ediyoruz. Üç ayların içindeyiz. Ramazan’a çok kısa bir zaman kaldı. Bundan dolayı Cenab-ı hakkın bu gece hürmetine aldığımız kararları başarıyla neticelendirmesini niyaz ediyoruz Cenab-ı haktan.

Elbette içinde bulunduğumuz günler ifade edildiği gibi acılı günler. On binlerce kardeşimiz hayata veda etti. Birçok şehirde, şehir diye neredeyse bina ayakta kalmadı. Vefat eden bütün kardeşlerimize Cenabı haktan rahmet ediliyorum, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Geride kalan kardeşlerimize de başsağlığı temennilerimi iletiyorum. Allah, vefat edenlere tekraren rahmet eylesin.

Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini hepiniz biliyorsunuz. Sizi daha fazla burada tutmak istemiyorum. Hava biraz soğuk. Aynı zamanda mübarek bir gecedeyiz. Ben bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı önemli olan siz kardeşlerimize duyurmayı bir görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim Cumhurbaşkanı adayımız… Bu görevin hayırlı olmasını diliyor, inşallah seçimlerin ardından da kendisine başarılar temennisinde bulunuyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı oldu. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bugün yapılan ve 5 saat süren toplantının ardından, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olduğunu açıkladı. Karamollaoğlu’nun ardından burada saatlerdir bekleyen vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

YUNUS EMRE’NİN SÖZLERİ İLE BAŞLADI

“Yunus Emre, ‘Bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz’ der. Biz Yunus Emre’nin sözünden aldığımız ilhamla Türkiye’nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık.

Kemal Kılıçdaroğlu 11 maddelik uzlaşı metninden bahsetmesine rağmen, 12 maddelik ortak metin açıklandı

“BİZİM SOFRAMIZ, BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN SOFRASIDIR. EN BÜYÜK GAYEMİZ, TÜRKİYE’Yİ BEREKETLİ, HUZURLU VE NEŞELİ GÜNLERE TAŞIMAKTIR”

Bu sofra, Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası, komşusu açken tok yatmamaktır. Halil İbrahim sofrası, tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmemesidir. Halil İbrahim sofrası, zulmün sona ermesi, hakkın, hukukun ve adaletin hakim kılınması demektir. Bizim soframız, barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. En büyük gayemiz, Türkiye’yi bereketli, huzurlu ve neşeli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Biz, Millet İttifakı olarak Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş süreci üzerinde de mutabık kalmış bulunuyoruz.

“MİLLET İTTİFAKI’NA DAHİL DİĞER PARTİLERİMİZİN SAYIN GENEL BAŞKANLARI, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAKTIR”

11 madde az önce içeride sonuçlandı. Bu kapsamda, Parlamenter Sisteme geçiş sürecinde Millet İttifakı’na dahil diğer partilerimizin sayın genel başkanları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır.

“MİLLET İTTİFAKI’NIN KAPISI, ORTAK TÜRKİYE HAYALİMİZİ PAYLAŞAN HERKESE SONUNA KADAR AÇIKTIR”

Şunu da belirtmek isterim; Millet İttifakı’nın kapısı, ortak Türkiye hayalimizi paylaşan herkese sonuna kadar açıktır. İnanç, düşünce, ideoloji, kimlik ayırt etmeksizin 85 milyon insanımızı yürekten selamlıyoruz. Deprem felaketinin bugün birinci ayı. Kaybettiğimiz vatandaşlara bu mübarek Berat Kandili gecesinde Allah’tan rahmet diliyorum.

“AHLAKIN VE ADALETİN İKTİDARINI HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”

Sevgili dostlarım, ey güzel halkım, hiç kimse merak etmesin. Ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50