banner16

Sera Kadıgil'den Mehmet Uçum'a: Üniversite mezunu olmayanlar Cumhurbaşkanı olamaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağının iddialarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Anayasanın açık ihlalidir. Hukuk dışı çözüm arayışları boştur" dedi. Uçum'a çok sert yanıt TİP Sözcüsü Sera Kadıgil'den geldi. 

06 Mart 2023
Sera Kadıgil'den Mehmet Uçum'a: Üniversite mezunu olmayanlar Cumhurbaşkanı olamaz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da Cumhurbaşkanı yardımcıları olacağının öne sürülmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olmasının hukuk dışı olduğunu ifade eden Uçum, "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez(m.127/5).Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar" dedi. 

"HESABINI HALK ELBET SORACAK"

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, sosyal medya hesabından Uçum'un paylaşımını sosyal medya hesabından alıntılayarak yanıt verdi.  "Evet. Hepsinin hesabını halk elbet soracak" diyen Kadıgil şunları söyledi:

"Anayasa’ya göre üniversite mezunu olmayanlar Cumhurbaşkanı olamaz. Anayasa’ya göre 2 kez seçilen biri 3.kez Cumhurbaşkanı adayı olamaz. Anayasa'ya göre seçim kanunundaki değişiklik 1 yıldan önce uygulanmaz. Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı tarafsızlığı için ŞEREFİ üstüne ettiği yemini bozamaz. Evet. Hepsinin hesabını halk elbet soracak."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50