banner16

Demirtaş: Sen başını her zamanki gibi dik tut Amedspor

“Sen başını her zamanki gibi dik tut Amedspor ve muhteşem futbolunu oyna. Beyaz torosçuların siyasi uzantılarını bize bırak. Bunların ağa(r)babalarına teslim olmadık, artıklarına mı boyun eğeceğiz” 

06 Mart 2023
Demirtaş:  Sen başını her zamanki gibi dik tut Amedspor

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bursaspor-Amedspor maçında 1990’lı yıllarda JİTEM ve faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen ‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım posteri açılmasına sert tepki gösterdi. Demirtaş, “Sen başını her zamanki gibi dik tut Amedspor ve muhteşem futbolunu oyna. Beyaz torosçuların siyasi uzantılarını bize bırak. Bunların ağa(r)babalarına teslim olmadık, artıklarına mı boyun eğeceğiz” dedi.

Bursaspor'un Amedspor’la kendi sahasında oynadığı maç öncesinde iki takımın futbolcuları arasında gerginlik çıktı. Karşılaşmanın başlamasının ardından, sahaya kurusıkı mermi ile kesici ve delici aletler, tüfek fişeği, maytap gibi cisimler atıldı. Bursaspor taraftarları, tribünde, 1990’lı yıllarda JİTEM ve faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen ‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım posteri açtı.

Amedspor yöneticileri, futbolcularının fiziki saldırıya uğradığını açıkladı. Gerginliğin büyümesi üzerine Amedspor futbolcuları sahadan çıkarıldı. Maç gecikmeli olarak oynandı.

Selahattin Demirtaş, Bursa’daki maçta yaşananlara sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Demirtaş’ın avukatları aracılığıyla kullandığı Twitter hesabından bu akşam yaptığı açıklama şöyle:

“Sen başını her zamanki gibi dik tut Amedspor ve muhteşem futbolunu oyna. Beyaz torosçuların siyasi uzantılarını bize bırak. Bunların ağa(r)babalarına teslim olmadık, artıklarına mı boyun eğeceğiz!"

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50