banner16

Şanlıurfa'da 6 katlı hasarlı bina yıkıldı: Arama kurtarma çalışması başlatıldı

Bazı kişilerin yaralı çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

05 Mart 2023
Şanlıurfa'da 6 katlı hasarlı bina yıkıldı: Arama kurtarma çalışması başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Şanlıurfa’da ağır hasar alan 6 katlı bir bina bugün çöktü. Binada bir kişinin olma ihtimali üzerine enkazda arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Binanın yıkılma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde depremlerde ağır hasar alan bir bina, bugün saat 15:45'te çöktü. Binada bir kişinin olma ihtimaline karşı enkazda başlatılan arama-kurtarma çalışması sürüyor. Çökme anında bina yakınında bulunan bir kişi de düşen molozlar nedeniyle ayağından yaralandı. Yaralı vatandaş, hastaneye kaldırıldı.

Şanlıurfa Valiliği, binanın çökmesine ilişkin, “Haliliye ilçemizde, Atatürk Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır. Her ihtimale karşı enkaz altında arama-kurtarma çalışmalarımıza hızla başlanmış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir” açıklamasını yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nın açıklamasında ise şunlar kaydedildi:

“Bölgede Mardin ve Şanlıurfa il AFAD, güvenlik güçleri, UMKE ile sivil toplum kuruluşlarının ekipleri enkazda arama-kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Diyarbakır ve Adana İl AFAD ekipleri destek amacıyla bölgeye ivedi olarak sevk edilmiştir.”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise şunları söyledi:

“Ağır hasarlı bir binamız. Haliliye bölgesinde, Atatürk Bulvarı üzerinde, daha önce giriş-çıkışı yasaklanmış, güvenlik bandı çekilmiş; su, elektrik ve doğal gazı kesilmiş bir binamızdı. Derhal ekipler, AFAD, itfaiye buraya yöneldi. Buradan geçmekte olan bir kişinin ayağına moloz düştüğü ifade edildi ve hastaneye kaldırıldı. Ancak çevredeki esnaf şunu ifade etti; içerde bir kişinin olabileceğini söylediler. Buna istinaden arama-kurtarma çalışmaları yürütülmektedir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.