banner16

Davutoğlu'ndan Akşener'in iddialarını yanıt: İttifak kararını açıkladı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akşener'in 'dayatma' iddiasını doğruyu yansıtmadığını belirtti ve Millet İttiakı ile yola devam edecekleri mesajını paylaştı. 

03 Mart 2023
Davutoğlu'ndan Akşener'in iddialarını yanıt: İttifak kararını açıkladı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarının ardından; “Meselemiz tek kişinin iradesinin hakim olduğu ucube sistemin mantığını benimseyerek cumhurbaşkanlığı makamını asla bir isme endekslemek değildir. Cumhurbaşkanı adayımız kazandığında, hiçbir toplum kesiminin ‘biz kaybettik’ hissine sahip olmayacağı bir ortak akıl ve yönetişim kültürü egemen olacaktır. Bu kararlılıkla Gelecek Partisi'nin bugüne kadar attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edeceğini vurgular, bu zorlu süreçte omuz omuza emek vermiş herkesi aklıselim içinde davranmaya davet ederim” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Meral Akşener’in Millet İttifakı’na yönelik açıklamalarının ardından; bu akşam sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayınladı. Davutoğlu, Millet İttifakı’nın bir toplumsal barış projesi olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı adayımız kazandığında, hiçbir toplum kesiminin ‘biz kaybettik’ hissine sahip olmayacağı bir ortak akıl ve yönetişim kültürü egemen olacaktır” dedi.

Davutoğlu’nun yazılı açıklaması şöyle:

“MİLLET İTTİFAKI BİR KİŞİNİN CUMHURBAŞKANLIĞI, BİR PARTİNİN İKTİDARI YA DA PARTİLER GRUBUNUN KOALİSYONU DEĞİL, BİR TOPLUMSAL BARIŞ PROJESİDİR”

“Gelecek Partisi olarak bizim için Millet İttifakı bir kişinin cumhurbaşkanlığı, bir partinin iktidarı ya da partiler grubunun koalisyonu değil, gücünü derin millet vicdanından, iki yüzyıllık siyasi tarih birikiminden ve tecrübesinden alan bir toplumsal barış projesidir.

“ORTAK MUTABAKAT METİNLERİ DAYATMANIN DEĞİL İSTİŞARENİN, REKABETİN DEĞİL UZLAŞMANIN ESERİ OLMUŞTUR”

İktidarın kutuplaştırma stratejisine meydan okuyan, milletimize büyük umut kaynağı olan bu toplumsal barış projesinin aynı kararlılıkla devamı ve başarısı her türlü siyasi hesabın üstündedir. Bütün partilerin fedakar katkıları ve emekleriyle ortaya koyduğumuz tarihi nitelikteki ortak mutabakat metinleri siyasi yöntem olarak tek aklın değil ortak aklın, dayatmanın değil istişarenin, rekabetin değil uzlaşmanın eseri olmuştur.

“CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ KAZANDIĞINDA, HİÇBİR TOPLUM KESİMİNİN ‘BİZ KAYBETTİK’ HİSSİNE SAHİP OLMAYACAĞI BİR ORTAK AKIL VE YÖNETİŞİM KÜLTÜRÜ EGEMEN OLACAKTIR”

Meselemiz tek kişinin iradesinin hakim olduğu ucube sistemin mantığını benimseyerek cumhurbaşkanlığı makamını asla bir isme endekslemek değildir. Cumhurbaşkanı adayımız kazandığında, hiçbir toplum kesiminin ‘biz kaybettik’ hissine sahip olmayacağı bir ortak akıl ve yönetişim kültürü egemen olacaktır.

“GELECEK PARTİSİ'NİN BUGÜNE KADAR ATTIĞI TÜM İMZALARIN ARKASINDA DURARAK YOLUNA DEVAM EDECEĞİNİ VURGULARIM”

Bu kararlılıkla Gelecek Partisi'nin bugüne kadar attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edeceğini vurgular, bu zorlu süreçte omuz omuza emek vermiş herkesi aklıselim içinde davranmaya davet ederim. Milletimiz büyük bir felaketin acısını yaşarken tarihi sorumluluğumuzun bir gereği olarak hiçbir siyasi ikbal düşüncesi içinde olmaksızın yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.”

AKŞENER, KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKTI

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulu'nu toplayan İYİ Parti lideri Akşener, kritik toplantının ardından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'nin bir seçime zorlandığını söyledi.

İttifak partilerinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdiğini bildiren Akşener, "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" diye konuştu. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.