banner16

Meclis'te deprem araştırma komisyonu kuruluyor

TBMM'de, 5 siyasi partinin ortak önergesiyle 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin nedenlerini araştırmak amacıyla komisyon kuruldu. TBMM, 11 ilde meydana gelen depremi araştıracak. 

02 Mart 2023
Meclis'te deprem araştırma komisyonu kuruluyor

AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarının araştırılması için verdiği önerge, TBMM Genel Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre; Meclis’te, depremin sonuçlarını araştırmak üzere komisyonu kurulacak.

Meclis’te grubu bulunan tüm partilerin Kahramanmaraş’ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde etkili olan depremlerin sonuçlarının araştırılması için TBMM Başkanlığı'na verdiği önergeler, birleştirilerek bugün Genel Kurul'da görüşüldü ve oybirliğiyle kabul edildi.

Buna göre; Meclis’te, depremin sonuçlarını araştırmak üzere bir komisyonu oluşturulacak. Araştırma komisyonu, elde edeceği bulguları bir rapor haline getirerek TBMM’ye sunacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.