banner16

Övgün Ahmet Ercan yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı

Dün akşam saatlerinde depremlerin ardından yaptığı bazı sosyal medya paylaşımlarında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla gözaltına alınan jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. 

01 Mart 2023
Övgün Ahmet Ercan yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde; depremlerin ardından yaptığı sosyal medya paylaşımlarında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla, Elazığ’da gözaltına alınmıştı.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Özgün Ahmet Ercan’ın gözaltına alınmasına tepki göstermişti. Görür, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; “Meslektaşım Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın gözaltına alındığını üzülerek öğrendim. Deprem konusunda halkını aydınlatmaya çalışan bir bilim adamının böyle bir muameleye maruz kalması üzücüdür ve ülkemize yakışmıyor” demişti.

Ercan’ın Malatya’ya getirildiği, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarıldığı;

Alınan bilgiye göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı "İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş" şeklindeki paylaşımı dolayısıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten Elazığ'da gözaltına alınan Ercan, Malatya'ya getirildi. Ercan’ın, savcılık sorgusunun ardından "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Ercan’ın, yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50