banner16

Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştü, kriz çözüldü

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık iki saat süren görüşmesinin olumlu geçtiği ve rahatsızlıklara neden olan konuların büyük ölçüde çözüldüğü belirtildi. 

27 Şubat 2023
Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştü, kriz çözüldü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün bir araya geldi. 

Kulis bilgilerine göre, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesi gerçekleşen Akşener ve Kılıçdaroğlu görüşmesinin olumlu geçtiği ve rahatsızlıklara neden olan konuların büyük ölçüde çözüldüğü belirtildi.

ZORLU'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu akşam sosyal medya hesabından açıklama yaparak iki liderin bugün görüştüğünü bildirdi.

Zorlu’nun açıklaması şöyle:

“Bugün CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanımızı ziyaretleri sonrası, aday konusuna ilişkin asılsız haberler ve ‘pazarlık’ iddiaları asla gerçeği yansıtmamaktadır. Millet İttifakı 2 Mart toplantısına ilan edilen ilkeler çerçevesinde kararlı şekilde hazırlanmaktadır.”

Her iki partiden de bugün Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

CHP’nin grup toplantısı, dün partinin genel merkezinde basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu’na partisi tarafından cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde tam yetki verildi.

CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla yayımlanan açıklamada, şu ifadeler yer almıştı:

“CHP, TBMM Grubu olarak 26 Şubat 2023 günü saat 10:00’da olağanüstü gerçekleştirdiğimiz toplantımızda, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün süreçlerde grubumuz adına karar almak konusunda oybirliğiyle sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yetkilendirilmiştir.”

Özgür Özel de, “CHP TBMM grubu olarak 26 Şubat günü olağanüstü gerçekleştirdiğimiz toplantımızda cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonra bütün süreçlerde grubumuz adına karar verme sürecinde oybirliğiyle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tam yetkilendirilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.