banner16

Hatay'daki son depremde ölü sayısı 6'ya yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremlerde 18'i ağır, 294 kişinin yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin sayısının altıya yükseldi. 

21 Şubat 2023
Hatay'daki son depremde ölü sayısı 6'ya yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4, saat 20.07'de de merkez üssü Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanların olduğunu duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise depremlerde 18'i ağır, 294 kişinin yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin sayısının altıya yükseldi.

6 Şubat'ta 41 bin 156 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin 15. gününde (20 Şubat) merkez üssü Hatay olan birçok kentte hissedilen iki  deprem daha meydana geldi. İlk deprem, 16,7 kilometre derinlikte, ikinci deprem ise 7 kilometre derinlikte oldu. Depremlerin çevre iller ve Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde de hissedildiği kaydedildi. İlk belirlemelere göre, hasarlı bazı binalar yıkıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün saat 23.00'te yaptığı açıklamada, üç kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Bugün sabah 07.24 itibarıyla, Hatay'ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi'ndeki dört katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan üç kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Enkaz altında kalanlardan birinin cansız bedenine ulaşılırken, diğer iki kişi için çalışmalar sürüyor.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Hatay’da meydana gelen 6.4 şiddetindeki depreme ilişkin, bugün saat 09:00 itibarıyla “18’i ağır olmak üzere 294 vatandaşımız sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” açıklamasını yaptı.

AFAD, Hatay’ın Defne ilçesinde dün akşam meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. AFAD’ın bugün saat 09:00 itibarıyla yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“EN BÜYÜĞÜ 5,8 OLAN 90 ARTÇI MEYDANA GELDİ”

“Hatay Defne’de, 20 Şubat günü 20:04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı meydana gelmiştir. Depremle ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 54 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. Bu ihbarların 44’ünde olumsuz bir durum olmadığı anlaşılmıştır. Gelen ihbarlar doğrultusunda, bölgede AFAD’ın Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın ve Uşak’tan il müdürlüğü ekipleri, 112 Acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK’lar arama-kurtarma çalışmalarına katılmıştır.

“6 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ, 18’İ AĞIR OLMAK ÜZERE 294 VATANDAŞ TEDAVİ ALTINDA”

SAKOM’dan alınan bilgiye göre; 18’i ağır olmak üzere 294 vatandaşımız sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Son depremden dolayı tedirgin olan vatandaşlarımız için gece boyunca 6 bin çadır bölgeye gönderilmiştir. Çadır sevkiyatı gün boyunca hava ve kara yolu ile devam edecektir.”

Valilik binası da yıkıldı

Kent merkezinde yer alan valilik binasının bir kısmının da saat 20.04'teki deprem ve artçı sarsıntıların etkisiyle yıkıldığı ifade edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.