banner16

Fuat Oktay'dan 6.4 sonrası deprem bölgesindeki vatandaşlara uyarı

"Bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerimizin uyarılarına hassasiyetle uymalarını rica ediyoruz.” 

20 Şubat 2023
Fuat Oktay'dan 6.4 sonrası deprem bölgesindeki vatandaşlara uyarı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından bugün saat 21.51’de yaptığı açıklamada; "Şu ana kadar 28 ihbar mevcut biz de her ihbarı tek tek değerlendiriyoruz. Hastanelerimize getirilen 8 yaralımız var” dedi.  

Hatay’ın Defne ilçesinde bugün saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dakikalar sonra 5.8 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Deprem pek çok kentte hissedildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bugün saat 21.51'de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şu ana kadar 28 ihbar mevcut biz de her ihbarı tek tek değerlendiriyoruz. Hastanelerimize getirilen 8 yaralımız var. Kandillinin su yükselmesiyle ilgili bir uyarısı olmuştu Kandilli’yle de görüştük. Tamamen 2 saatlik bir standart uygulama olduğunu söylediler. Şu anda da böyle bir riskin olmadığı için bu uyarıyı kaldırmıştır. AFAD bu uyarıyı şu an kaldırmıştır. Karaçay barajı ile ilgili söylenti yayıldı. Karaçay Barajı ile ilgilide da check ettik. Henüz herhangi bir risk olmadığını teyit etmiş bulunuyoruz."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50