banner16

Hatay'da 6.4'lük deprem sonrası tsunami uyarısı

Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında AFAD tarafından tsunami uyarısı yapıldı. 

20 Şubat 2023
Hatay'da 6.4'lük deprem sonrası tsunami uyarısı

Hatay’ın Defne ilçesinde bugün saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dakikalar sonra meydana gelen ikinci depremin ise büyüklüğünün 5.8 olduğu açıklandı. AFAD, bölgede çalışmaların sürdüğünü bildirirken, “Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir” uyarısını yaptı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki depremin etkili sürerken, bugün saat 20.04’te Hatay’ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dakikalar sonra meydana gelen ikinci depremin ise büyüklüğünün 5.8 olduğu açıklandı.

AFAD tarafından yapılan açıklama, “Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Depremin etkisiyle AFAD, yurttaşlara, “Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir” uyarısını yaptı.

EMSC: Kıyıdan uzaklaşın ve daha yüksek bir yere ulaşın

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi de (European-Mediterranean Seismological Centre) Hatay'daki depremin ardından tsunami uyarısında bulundu.

"ULUSAL YETKİLİLERİN DİREKTİFLERİNE UYUN"

EMSC'nin paylaşımında, "M6.4'ün ardından 20 dakika önce (yerel saat 20:04:29) #Antioch nin ( #Turkey ) 14 km güneybatısında meydana geldi. Kıyıdan uzaklaşın ve daha yüksek bir yere ulaşın. Ulusal yetkililerin direktiflerine uyun. Aşağıda verilen bağlantılardaki güncellemeler" diyerek şu bilgilere yer verildi:

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.