banner16

Demirtaş: İzledikçe kanım dondu, alçalmanın dibi yok mu!

Selahattin Demirtaş, dün akşam yapılan Türkiye Tek Yürek' adlı bağış kampanyasını "önemli miktarda kamu kaynağı, yardım adı altında ve denetlenemeyecek şekilde Erdoğan'ın emrine verildi" diyerek eleştirdi: Kaybeden yine halk oldu 

16 Şubat 2023
Demirtaş: İzledikçe kanım dondu, alçalmanın dibi yok mu!

Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş, dün akşam düzenlenen ve bazı televizyon kanallarında aynı anda canlı olarak yayınlanan 'Türkiye Tek Yürek' adlı bağış kampanyasının içeriğini, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla eleştirdi.

Kampanyayı "Kamu kaynaklarının, yardım adı altında ve denetlenemeyecek şekilde Erdoğan'ın emrine verilmedi" olarak nitelendiren Demirtaş, "halkın parasını o cepten alıp bu cebe koyarken bir de vergi indiriminden yararlanıp karlı çıktılar" dedi.

Bağış kampanyasında yine halkın kaybettiğini belirten Demirtaş paylaşımını, "İzledikçe kanım dondu, nefesim kesildi. Öfkem iyice artıyor. Mücadeleye, dayanışmaya devam." diyerek sonlandırdı.

Demirtaş'ın sosyal medya mesajı şöyle:

Dün akşam, pek çok televizyon kanalında ortak yayın yapıldı ve yardım toplandı. Stüdyoda emek verenlerin ve kendi ceplerinden para gönderenlerin katkıları çok değerli. Bu yönler hariç, dün geceki 'yardım' şovu tam bir aldatmacaydı. Büyük bir algı yönetimiydi. Neden mi?

Halkın alın teriyle, emeğiyle oluşan kamu bütçesi tek adam sistemiyle zaten Erdoğan'ın elindeydi. Dün akşam önemli miktarda kamu kaynağı, yardım adı altında ve denetlenemeyecek şekilde Erdoğan'ın emrine verildi. Olup biten tam olarak bu.

Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank gibi kurumlardaki halkın parasının ne kadarının kontrolsüz şekilde kendi emrine verileceğini, Erdoğan'ın kendisi belirledi. Kamu kurumlarının genel müdürlerine ve bürokratlara düşen de telefona bağlanıp bunu duyurmak oldu.

Madem kamunun elinde ve Erdoğan'ın kontrolünde deprem için rahatlıkla kullanılabilecek bu kadar para vardı, ne diye on binlerce insanın ölümünü, 10 şehrin yerle bir olmasını beklediniz? Bu paraları, deprem bölgesindeki yapıları güçlendirmek için neden kullanmadınız?

Üstelik, halkın parasını o cepten alıp bu cebe koyarken bir de vergi indiriminden yararlanıp karlı çıktılar. Dün akşam, yardım adı altında yapılan şovun kaybedeni yine halk oldu.

İzledikçe kanım dondu, nefesim kesildi. Alçalmanın dibi yok mu! Bunların bir de onlarca, yüzlerce milyon dolarlık kişisel servetleri, bir yanda da bu yoksulluk, bu acılar, bu yıkım... Öfkem iyice artıyor. Mücadeleye, dayanışmaya devam...

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50