banner16

Pazarcık Hasankoca Cemevi'ne kayyum atandı

Kahramanmaraş'ın deprem üssü Pazarcık'ta HDP ve yöre dernekleri tarafından bir dayanışma alanına dönüştürülen Hasankoca Cemevi'ne kayyum atandı. Cemevine kayyum atanmasına tepki gösteren gönüllüler "Kayyum öldürür, dayanışma yaşatır" sloganı atıldı. 

15 Şubat 2023
Pazarcık Hasankoca Cemevi'ne kayyum atandı

Kahramanmaraş depreminin merkez üssü Pazarcık’ta bulunan Hasankoca Cemevi, deprem felaketinde çevredeki vatandaşlar tarafından yardımlaşma ve dayanışma merkezi olarak kullanıldı.

Bununla birlikte sosyal medyada yayınlanan bazı videolarda Pazarcık Kaymakamı Mustafa Halit Kıyıcı’nın, kriz ve koordinasyon merkezi yapılan cemevine kayyum olarak atandı.

İddialara göre yardımların sadece AFAD tarafından dağıtılacağını söyleyen Pazarcık kaymakamı, bunun için köyevine yöneticiler görevlendireceğini söyledi. Öte yandan bu gelişmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla kayyum atandığını, ve alanı AFAD’ın devralacağını belirtildi.

Kayyum atanmasına tepki gösteren gönüllüler “Kayyum öldürür, dayanışma yaşatır” sloganı eşliğinde kaymakam ve ekibini protesto etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50