banner16

198. saatte Kahramanmaraş'ta 2 kişi, Adıyaman'da 1 kişi enkazdan sağ kurtarıldı

Depremin 9. gününde Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki enkazlardan üç kişi sağ olarak kurtarıldı. 

14 Şubat 2023
198. saatte Kahramanmaraş'ta 2 kişi, Adıyaman'da 1 kişi enkazdan sağ kurtarıldı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından binlerce bina yıkıldı. Enkazlarda kalan vatandaşların kurtarılması için ekiplerin bölgedeki seferberliği sürüyor. Zamanla yarışan ekipler depremin 9'uncu gününde umutlandıran bir ses duydu. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 198. saatte 3 kişiye ulaşıldı. Ekiplerin ısı ve ses taraması sırasında ulaşılan 3 kişinin enkazlardan kurtarılması için çalışmalar hızlandı.

17 YAŞINDAKİ GENÇ "BURADA 3 KİŞİYİZ"

Görevlilerin ilk olarak ulaştığı 17 yaşındaki gencin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kendisini kurtarmak için gelen ekiplere "Burada 3 kişiyiz" dediği belirtilen 17 yaşındaki gencin kendisini iyi hissettiği görevlilere söylediği öğrenildi. 

2 KİŞİ ENKAZDAN ÇIKARTILDI

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Depremin 9. gününde Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki enkazlardan üç kişi sağ olarak kurtarıldı.

198. saatte 17 yaşındaki Muhammed Enes, ekiplerden bisiklet istedi. 

Bir kişiye daha ulaşılmaya çalışılıyor. 

Adıyaman'da bir kişi sağ kurtarıldı

Adıyaman'da da 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin depremin 198. saatinde Fırat Sitesi enkazından çıkarıldı. Çetin'in ekiplerden et yemeği istediği belirtildi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.