banner16

İmamoğlu: Üniversitelerin kapatılması akla ziyan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketi ile ilgili olarak “İlk akla gelenin üniversitelerin kapatılması olması akla ziyandır, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli” dedi. 

12 Şubat 2023
İmamoğlu: Üniversitelerin kapatılması akla ziyan

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta yaşanan depremler 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtların depremzedeler için kullanılacağını ve yaz mevsimine kadar üniversitelerin tatil edildiğini duyurdu.

Halen deprem bölgesinde olan İBB Başkanı İmamoğlu şöyle konuştu:

“BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ”

“Üniversitelerin kapatılması ve öğrencilerin apar topar yurtlardan çıkarılması kabul edilebilir değildir. Devletimiz depremzedelerin barınma olanağını sağlayacak imkana sahiptir, ilk akla gelenin üniversitelerin kapatılması olması akla ziyandır, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli.”

“UMUTSUZLAŞTIRMAYI KABUL ETMİYORUM”

Deprem bölgesindeki öğrencilere, diğer illerde sahip çıkmanın mümkün olduğunu ifade eden İmamoğlu şöyle devam etti:  

“Öğrencileri diğer üniversitelere aktarıp yurt kapasitesini artırarak eğitime devam etmek varken, gençleri çaresiz bırakmayı, umutsuzlaştırmayı kabul etmiyorum. İstanbul buna hazır, diğer illerimiz de hazırdır.”  

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.