banner16

Kılıçdaroğlu: Bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi

"Liyakati yok ederseniz devlette çürüme başlar." 

12 Şubat 2023
Kılıçdaroğlu: Bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Hatay’da düzenlediği MYK Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu süreçte asla makam aracı kullanmadık. Ben belediye başkanlarımız milletvekillerimiz yarım bir otobüsle bütün bu gezileri tamamladık. Arabadan inip halkın dertlerini dinlediğimizde emin olun hepimizin gözleri doldu. Zor bir sürecin özellikle akşam saatlerinde sıcaklığın eksi derecelere düştüğü bir ortamda insanların yıkılan enkazın altındaki akrabalarını beklediklerini gördükçe o dramı siz de yaşıyorsunuz, bir parçası oluyorsunuz. Bizim yaşadığımız gerçekten büyük bir acı. Yakınlarını enkazın altında sağ çıkaranlar sevindiler ama cansız bedenlerine ulaşanlar da büyük bir acı ile yüzleştiler.

Hayatını kaybeden partililerimiz oldu. Hangi partiden olursa olsun bir siyasal partinin üyesi olup ülkenin sorunlarını çözmeye talip olup hayatını kaybedenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Bazı şeyleri açık ve net konuşmak lazım. Genel başkan olduktan sonra en çok telaffuz ettiğim sözcük liyakatti. Liyakatin devlet yönetiminde ne kadar önemli bir kavram olduğunu her yerde söyledim. Devlette belli makamlara gelmek sıradan bir olay değildir. Devlet memuriyetinden başlayıp yükseldiğiniz her süre içerisinde deneyimi de beraber taşırsınız. Liyakati yok ederseniz devlette çürüme başlar.

Devlette çürüme var dediğimde bazı çevreler kızdılar. Bugün bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi. Kurtarılması gereken hayatlar kurtarılamadı. Zamanında önlem alınması gerekirken talimatların zamanında verilmediğini ve talimatların yerine getirilmediğini gördük.

Bunları dile getirmek bu ortamda dile getirmek doğru değildir diyenler oldu. Siyaset zamanı mıdır diyenler oldu. Bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim, yediğiniz ekmeğin fiyatını belirleyen siyasettir, bindiğiniz otobüsün fiyatını belirleyen siyasettir, içtiğiniz sudan tutun aldığınız ekmeğe kadar her şeyi siyaset belirliyorsa, bir sorun var ve bunu halk yaşıyorsa, benim derdimi kim dillendirecek diye benim yakama yapışıyorsa onun sesi olmak zorundayım. Halkın sorununu dillendirmeyeceksen o zaman niye siyaset yapıyorsun? Siyaset halka hizmet etmek demektir.

"İnsanların oturdukları konutu insanlara mezar ettiler bir de üstüne para aldılar"

Son 10 aya bakın neredeyse bütün televizyon kanallarında uzmanların deprem konuştuğunu görürsünüz. Ne yapıldı? Bol miktarda imar afları çıktı. İnsanların oturdukları konutu insanlara mezar ettiler bir de üstüne para aldılar. Böyle bir siyaset olur mu! Batsın böyle bir devlet yönetimi! İmar affı çıkarırken acaba vicdanlarının sesini dinlediler mi? Para için sen kalkıp da hala o kişinin evini başına yıkar mısın ya!

Üniversitelerin online yapılmasına, depremzedelerin yurtlara yerleştirilmesine tepki

Bütün bunların dışında yurtların kapatılması, üniversite öğreniminin online yapılmasına karar verildi. vallahi de billahi de bunlar ülkenin nasıl yönetileceğini bilmiyorlar. Zaten pandemide uzun süre eğitimden uzak kaldılar, şimdi yeniden yurtları kapatıyorlar. Neymiş depremzedelere açacaklar. Kardeşim depremzedeye alıyorsan o yurtlar depremzede aileleri için uygun değildir. Antalya’ya bak İzmir’e bak, her tarafa bak beş yıldızlı oteller var. Sen devleti yönetiyorsan o depremzedeleri al, beş yıldızlı otellerde ağırla bütün masraflarını da karşıla kardeşim. Otel sahipleri bunların tamamını karşılar. Devlet saraydan ibaret değildir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni siz nasıl böyle yönetirsiniz! bir devlet bir kişinin kişisel hırslarına alet olamaz. Kişisel beklentiler üzerinden bir devlet yönetilemez.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50