banner16

Fuat Oktay: Depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 24 bin 617'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybı sayısının 24 bin 617'ye yükseldiğini, 80 bin 278 kişinin ise yaralı olduğunu açıkladı. 

11 Şubat 2023
Fuat Oktay: Depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 24 bin 617'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dün saat 23.55’te yaptığı açıklamada; "Sayı artmaya devam ediyor, 24 bin 617. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin defin işlemleri de kimlik tespit, adli süreç boyutları da tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Kahramanmaraş meydana gelen depremden Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis de etkilendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu gece AFAD Başkanlığı’nda açıklama yaptı. Oktay, dün 23.55’te yaptığı açıklamada şunları söyledi:

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 24 BİN 617

“32 bin 071 isimsiz kahraman, arma ve kurtarma ekiplerimiz tüm güçleri ile devam ediyorlar. Hepsinin yanında gerekli iş makinaları, yanında malzemeleri, arama ve kurtarmada son derecede önemli olan K9 arama ve kurtarma köpekleri ile birlikte tüm gücümüzle kullanılıyor. Bununla birlikte üzücü haberler de devam ediyor ne yazık ki… Bu üzücü haberlerden bir de hayatını kaybeden kardeşlerimiz. Burada sayı artmaya devam ediyor, 24 bin 617. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin defin işlemleri de kimlik tespit, adli süreç boyutları da tüm hızıyla devam ediyor. Aile Bakanlığımız başta olmak üzere, ilgili kurumlarda çalışan sosyal çalışmacılarımız, psikologlarımız ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki tüm eğitimli ilgili rehber arkadaşlarımız sosyal, psikolojik ve manevi rehberlik yapmaya devam ediyorlar.

“SAVCILARIMIZIN YIKIM OLAN BÖLGEDE GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPACAKLARDIR”

Deniz araçlarını da kullanmaya devam ediyoruz, burada da bugün baktığımızda 26 gemi, 70 uçak ve 114 helikopterimiz şu anda bizim kullandığımız filolar. 45 İHA ve 9 drone ile tüm çalışmalar devam ediyor. Bir an önce acıları sarmak, yaraları sarmak için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Enkaz kaldırma çalışmalarında bir adli boyutu var. Enkaz kaldırılmadan önce gerekli incelemelerin yapılması sonraki adli süreçle ilgili gerekli. Dolayısıyla savcılarımızın yıkım olan bölgede gerekli çalışmayı yapacaklardır. Onlar çalışmaları yaptıktan sonra çok hızlı bir şekilde enkazı kaldıracağız ve hemen kalıcı konutların yapımına da başlayacağız.”    

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.