banner16

Üniversiteler yaz mevsimine kadar uzaktan eğitime geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır deprem bölgesinde açıklama yaptı. 

11 Şubat 2023
Üniversiteler yaz mevsimine kadar uzaktan eğitime geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır deprem bölgesinde saat 14.35’te yaptığı açıklamada; “Deprem bölgesindeki toplam can kaybı 21 bin 43’e ulaşmıştır. Ayrıca 80 bin 97 insanımız da yaralı olarak kurtarılmıştır” dedi. Erdoğan ayrıca; “Üniversitelerimizin tamamının, Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarını bu işler için kullanacağız. Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitim ile yoluna devam edecekler” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır deprem bölgesinde açıklama yaptı:

“Deprem bölgesindeki toplam can kaybı 21 bin 43’e ulaşmıştır. Ayrıca 80 bin 97 insanımız da yaralı olarak kurtarılmıştır… Şehirlerimizin bir kısmında arama kurtarma faaliyetleri tamamlandı. Bir kısmında ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların sonlandırıldığı bölgelerdeki ekipleri, yıkımın daha ağır olduğu Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerimize aktarıyoruz.

“ÖLÜ VEYA DİRİ, ENKAZ ALTINDA HİÇBİR VATANDAŞIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ”

İnşallah buralardaki çalışmaları da ölü veya diri, enkaz altında hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız. Ardından da hızla enkaz kaldırma ve yeniden inşa faaliyetlerine başlayacağız. 100 binlerce konutu altyapısı ve üstyapısı ile yeniden inşa edecek; şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlamaları yapıyoruz.

Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz… Devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Bu işler için 100 milyar ayırmış durumdayız. Bize güvenin. Biz vatandaşımızı; darda, yoklukta, sokakta bırakmadık, bırakmayız… Bazı odaklar; siyasi parti olabilir, STK’lar olabilir ahlaksızca, edepsizce… Birlik beraberliğin tavan yapması gereken dönemde bile hala saldırının peşinde. An, birlik olma anıdır.

Reklam, şöhret, çıkar veya gündem olma peşinde koşmayan gizli kahramanların hakkını ödeyemeyeceğimizi çok iyi biliyoruz.

Üniversitelerimizin tamamının, Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarını bu işler için kullanacağız. Zira yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitim ile yoluna devam edecekler. Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarını misafirhane gibi kullanacağız.

Deprem bölgesinde ikamet eden veya deprem bölgesi illerinin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri de mayısa ertelenmişti.

Bölgeye gönderilecek yardımların mutlaka AFAD birimleri ile irtibatlı şekilde toplanması, nakledilmesidir. Aksi taktirde bu yardımların heba olup gitmesi tehlikesi ortaya çıkmaktadır. Depremzedelere, nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın bunu mutlaka AFAD hesapları üzerinden gerçekleştirmelerinin en sağlıklı ve isabetli yöntem olduğudur. Böyle kara günlerde bile milletimizi dolandırmaya teşebbüs edecek kadar insanlıktan nasibini almamış alçaklar çıkabiliyor. İşte OHAL ilan ettik.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50