banner16

BOTAŞ: Depremde hasar gören boru hattında çalışma sürüyor

Depremin 5'inci günü olan bugün BOTAŞ onarım görüntülerini de paylaşarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

10 Şubat 2023
BOTAŞ: Depremde hasar gören boru hattında çalışma sürüyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık iki ayrı depremde Kahramanmaraş-Gaziantep doğal gaz iletim hatlarında oluşan hasarın giderilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü bildirdi. "Ekiplerimiz olağanüstü çaba göstermektedir" denilen açıklamada, çalışmalara dair saha görüntüleri de paylaşıldı.

BOTAŞ, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan iki büyük depremlerde Kahramanmaraş–Gaziantep doğal gaz iletim hattında oluşan hasar nedeniyle Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı ve Kırıkhan ilçelerine doğal gaz verilemediğini duyurmuştu. BOTAŞ'ın söz konusu açıklamasında, ilgili bölgelerdeki boru hattı hasarlarının ivedilikle onarımı için kaynak ekip ve ekipmanları, çelik boru gibi unsurların hasar noktalarına sevkiyatının yapıldığı aktarılmıştı.

Depremin 5'inci günü olan bugün BOTAŞ onarım görüntülerini de paylaşarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. BOTAŞ’ın sosyal hesabından paylaşılan açıklama şöyle:

“Deprem bölgelerinde aynı anda birçok noktada hasar gören doğal gaz boru hatlarımızın onarımı için tüm olumsuzluklara rağmen ekiplerimiz olağanüstü çaba göstermektedir. Türkiye’nin dört bir yanından koşup gelen ekiplerimiz; gerekli güvenlik tedbirlerini alarak, gece gündüz demeden canla başla çalışarak bu zor zamanlarda sahaya yansıtmıştır. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.