banner16

İzzettin Doğan: Tüm cemevleri halka açılsın

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde can kaybına ve yıkıma neden olan depremin ardından Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan’dan açıklama geldi. 

06 Şubat 2023
İzzettin Doğan: Tüm cemevleri halka açılsın

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş Pazarcık Merkez üssünde 7.7 şiddetinde deprem meydana geldi.

Depremde şu ana kadar 912 kişi hayatını kaybetti. 5 bin 385 vatandaş yaralandı.

“Cemevlerinin kapılarını açın”

Depremin ardından olumsuz hava koşullarının da yaşandığı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adana’da vatandaşların başta barınma ve beslenme olmak üzere acil ihtiyaçları var.

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Cem Vakfı başta olmak üzere bütün Alevi kurumlarına çağrıda bulundu.

Doğan, deprem bölgesindeki illerdeki tüm cemevlerinin kapılarının başta barınma ihtiyacının giderilmesi olmak üzere acil ihtiyaçların giderilmesi için açılması çağrısı yaptı.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen ve yaralılara acil şifalar dileyen Prof. Dr. İzzettin Doğan, bu zor günlerin de dayanışma içinde atlatılacağını ve yaraların sarılacağını belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50