banner16

AFAD: Elbistan'da 7.6 şiddetinde deprem meydana geldi

Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi! 

06 Şubat 2023
AFAD: Elbistan'da 7.6 şiddetinde deprem meydana geldi

AFAD, Kahramanmaraş'ta 7.65 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssü Elbistan olarak açıklandı.

Yerin 7 km derinliğinde meydana gelen deprem, saat 13:24'te gerçekleşti.

Deprem Ankara, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana ve Malatya'da da hissedildi, bazı binalar yıkıldı.

"Artçı değil, bağımsız bir deprem"

AFAD Başkanı Orhan Turan, " 7.6’lık deprem artçı değil, bağımsız bir deprem" açıklamasını yaptı. 

AFAD Deprem Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Bu depremin sonrasında yine 100’ün üzerine 3 tanesi 6.6 büyüklüğünün zerinde olmak üzere artçı sarsıntılar meydana geldi. Ancak  az önce yine aynı bölgede yine Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli bir başka deprem meydana geldi. Bunların her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. Bu artçı sarsıntılar uzun bir süre devam edecektir. 6.7- 6.6 büyüklüklerine kadar artçı sarsıntılar bölgede devam edecektir. Bu sarsıntılar da bu kadar büyüklükteki bir depremden sonra bir yıl kadar devam edecektir diye tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımız kesinlikle hasarlı binalara girmesin." diye konuştu. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.