banner16

Pervin Buldan: Okul harçlığını partisine bağışlayanların iradesiyle baş edemeyeceksiniz

HDP'li Pervin Buldan, Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığıyla ilgili konuştu. Adaylığın meşru olmadığını söyleyen Buldan seçimleri işaret ederek, "Şah mat olacaksınız" dedi. 

31 Ocak 2023
Pervin Buldan: Okul harçlığını partisine bağışlayanların iradesiyle baş edemeyeceksiniz

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, üçüncü kez aday olmak isteyen Erdoğan'a “Anayasaya göre üçüncü kez aday olamazsın Erdoğan” diye seslendi. Erdoğan'ın adaylığının meşru olmadığını söyleyen Buldan, “Aday olduğu takdirde meşruluğu olmayan bir adayla karşı karşıya kalacağımızı Türkiye halkları bilmelidir ve görmelidir” ifadelerini kullandı.

'AYM'NİN BU KARARI SARAY'IN BASKISI ALTINDA ALDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ'

HDP'nin kapatma davasının seçim sonrasına ertelenmesine dair talebinin AYM tarafından reddedilmesine dair konuşan Buldan, “AYM'nin bu kararı Saray'ın baskısı altında aldığını çok iyi biliyoruz. AKP-MHP kumpas ittifakı, AYM eliyle seçim sürecine siyasi müdahalede bulunma hazırlığı içerisindedir” dedi.

'SİZ HİLELİ ZARLARLA OYNAMAYA DEVAM EDEBİLİRSİNİZ'

Buldan, "Siz hileli zarlarla oynamaya devam edebilirsiniz. Bu satrançta HDP'nin yapacağı büyük hamleler karşısında kesinlikle şah mat olacaksınız” diye sözlerine devam etti.

'YEMİN EDERİM SON PARAM' DİYEREK PARA YATIRAN O ARKADAŞA SESLENİYORUM: VALLAHİ ONLARIN DA SON SEÇİMİDİR ARTIK'

HDP'nin Hazine hesabına bloke konulmasının ardından başlatılan “Hazinemiz halkımızdır” kampanyasına dair de bilgi veren Buldan, “Bir öğrenci 'Yemin ederim son param' diyerek yatırmış. O arkadaşa sesleniyorum; vallahi onların da son seçimidir artık. Şimdi kumpasçılar kulaklarını açsın, okul harçlığını partisine bağışlayanların iradesiyle baş edemeyeceksiniz” dedi.

'AKP-MHP KUMPAS İTTİFAKI AYM ELİYLE SEÇİM SÜRECİNE SİYASİ MÜDAHALEDE BULUNMA HAZIRLIĞI İÇERİSİNDEDİR'

Pervin Buldan'ın açıklamaları şöyle:

“HDP demokratik siyasetin onuru ve yüz akıdır, karşımıza dev dalgalar çıksa da bu gemi demokrasinin kıyısına mutlaka ama mutlaka ulaşacaktır. Çünkü bizim rotamız bellidir, yol haritamız nettir. Demokrasidir. Türkiye'yi içine sürüklendiği bu alaca karanlıktan kesinlikle kurtaracağız.”

"Geçen hafta biliyorsunuz AYM kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması yönündeki başvurumuzu reddetti. Ret gerekçesi elbette ki inkar politikasıdır, AYM'nin bu kararı Sarayın baskısı altında aldığını çok iyi biliyoruz. AKP-MHP kumpas ittifakı AYM eliyle seçim sürecine siyasi müdahalede bulunma hazırlığı içerisindedir, o yüzden kapatma davasına hazine bulmuş gibi dört elle sarıldıklarını hep birlikte gördük ve buna tanıklık ettik. Bunlar o kadar kirli ki; Hazine yardımının kesilmesi için emniyet aracılığıyla bir günde bir gizli tanık buldular, icat ettiler. HDP'nin hazine yardımına bloke kararı koydu, tam bir tezgah sevgili arkadaşlarım, tam bir organize işler. Hakimleri, kolluk güçlerini, valileri, imamları, bürokratları seçim kampanyasında Truva atı gibi kullanan AKP-MHP, bunlarla yetinmemiş olacak ki gizli tanıkları da seçim kampanyasına kattıklarını hep birlikte görüyoruz. İşleri gizli tanıklara kalmış durumda sevgili arkadaşlarım, çünkü ellerinde gerçekle alakalı hiçbir şey olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz."

"HDP kapatma davası Türkiye'nin tam bir özetidir aslında. Bu kumpaslar sarkacı iktidarın Türkiye'ye yerleştirmek istediği rejimin en net röntgenidir. HDP'ye yönelik kumpaslarından beslenmek isteyenlere diyorum ki; size buradan bir ekmek asla çıkmayacaktır. AYM de, iktidarın küçük ortağı da şunu iyi bilsin ki sizin siyasetiniz çökecek. HDP daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. HDP öyle sizin sandığınız gibi küçük bir lokma değildir ve boğazınızda kalacak bir lokmayla uğraşmaktan bir an önce vazgeçin."

'KÜRT HALKI VE DOSTLARI SİZİN HİLELERİNİNİZLE DE FAŞİZMİNİNİZLE DE BAŞ EDECEK'

"Seyit Rıza kendisine tuzak kuranlara sizin hilelerinizle baş edemedim demişti, ben de buradan diyorum ki Kürt halkı ve dostları sizin hilelerinizle de faşizminizle de baş edecek, tuzaklarınızı bir bir bozacak. HDP'siz bir seçim süreci tasarlayanlar bilsin ki tasarımlarınız çöp olacaktır, biteceksiniz, tüketeceksiniz, siyaseten silinip gideceksiniz. Zaten oylarınız da günden güne erimekte. Sandıklarda herkesin göreceği bir şekilde mum gibi eriyecektir."

'BU SATRANÇTA HDP'NİN YAPACAĞI BÜYÜK HAMLELER KARŞISINDA KESİNLİKLE ŞAH MAT OLACAKSINIZ'

"Siz hileli zarlarla oynamaya devam edebilirsiniz. Bu satrançta HDP'nin yapacağı büyük hamleler karşısında kesinlikle şah mat olacaksınız. Milyonların demokrasi çıkışı karşısında tarihin en büyük bozgununa uğrayacağını da özellikle belirtmek istiyorum."

'İMRALI HUKUKUN SIFIR NOKTASIDIR'

"Kampanyalarının diğer ayağı ise savaş politikalarıdır. Seçim kararı kesinleştikten sonra Suriye'ye yönelik yeni bir operasyon başlatma hazırlığı yaptıkları artık bir sır değildir, çünkü seçim meydanlarında halka verebilecekleri bir vaatleri yoktur, kalmamıştır, halkın sorunlarına yönelik bir çözümleri hiç yoktu, topluma yaşattıkları açlığın yoksulluğun üzerini savaş siyasetiyle örtmek istediklerini hepimiz biliyoruz. Tüm kamuoyu ve muhalefet özellikle bu gerçeğin farkına varmalıdır. Türkiye'de kurulacak seçim sandıklarının kampanyasını Suriye üzerinden yürütmeye hazırlanan bir iktidar ve ortağıyla karşı karşıyayız. İşte bizim sürekli tecrit politikasına dikkat çekmemizin önemli bir nedeni de budur aslında sevgili arkadaşlar. İmralı'da Sayın Öcalan'a yönelik geliştirilen ve dalga dalga bütün ülkeye yayılan bir hukuksuzluk sistemini yarattıklarını hep birlikte görüyoruz. Aslında mesele elbette ki sadece İmralı değildir, bütün ülkedir, bütün Türkiye haklarıdır. Tüm siyaseti ve toplumu kuşatan karanlık sistemi İmralı tecridi üzerinden yürüttüklerinin hepimiz farkındayız. İmralı hukukun sıfır noktasıdır."

'ADAY OLDUĞU TAKDİRDE MEŞRULUĞU OLMAYAN BİR ADAYLA KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ'

"AKP Genel başkanının yeniden Cumhurbaşkanı adayı yapma telaşı içerisinde olduklarını görüyoruz. Yurttaşın geçimi ve sofrası bunların gündeminde yoktur. Evet anayasaya göre üçüncü kez aday olamazsın Erdoğan, üçüncü kez aday olamazsın. Açık ve ve nettir. Adaylığı meşru değildir. Buradan tarihe not geçmek istiyoruz, aday olduğu takdirde meşruluğu olmayan bir adayla karşı karşıya kalacağımızı Türkiye halkları bilmelidir ve görmelidir.

'SIFIRLAMADA USTA OLDUKLARINI DA BİLİYORUZ'

"Ama anayasayı takmayacak. AKP Genel Başkanı yeniden aday olabilmek için kronometre sıfırladı biliyorsunuz. 2018 öncesi yaptığı cumhurbaşkanlığı görevini, 'bu sayılmaz' diyor. Yani kendi kendisini sıfırlıyor. Sıfırlamada usta olduklarını da biliyoruz sevgili arkadaşlar. Bugünkü Erdoğan 2018 öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üstünü bir kalemle kendi cumhurbaşkanlığını kendisi tanımıyorsa, halk sizi hiç tanımaz. Kendinizi bu kadar yormanıza gerek yok. Anayasayı sağa sola bükerek aday olacağınıza gelin bu işten vazgeçin, Cumhurbaşkanı olamayacaksınız, halk size sandıkta izin vermeyecektir. Evet hukuku hiçe sayan her türlü keyfiliği siyaset haline getiren halkın kaynaklarıyla kendilerine imparatorluk yaratmak isteyen bu iktidara karşı dur demek tarihi bir sorumluluktur. Ekmeği çalınan, geleceği çalınan umudu çalınan, her yurttaşımız bir olursak, ortak bir seste ve yolda buluşursak, bu gidişatı kesinlikle tersine çevirmek mümkündür."

'İKİ KUTUPLU SİYASETE MAHKUM OLMADIĞINI BİLİYORUZ'

"Tarihsel bir seçim süreci var çünkü sadece cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri değil bu ülkenin geleceğinin nasıl olacağına karar vereceğimiz bir seçim süreci var. Statükoyu bir faşizmle devam ettirmek isteyenlerle, bu ülkenin geleceğini eşit ve özgür bir birliktelikte inşa etmek isteyenler arasında bir seçim olacağı çok açık ve nettir. Emeğin, alın terinin hakkını savunanlar ile emek sömürüsü açlık ve yoksulluğu kader haline getirmek isteyenler arasında bir seçim olacak. HDP nasıl ki Türkiye'nin tüm sorunlarının çözümünde anahtarsa bu önemli seçimde de sonucu belirleyen bir parti olacaktır. Açık ve net söylüyoruz, ülkeyi yıkımdan kurtararak eşit ve ortak geleceğe taşıyacak temel güç Halkların Demokratik Partisi ve birlikte mücadele ortaklığı kurduğu emek ve özgürlük ittifakıdır. Çünkü bu ittifak faşizme karanlığa emek sömürüsüne ekolojik talana kadınlara yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığa, inanç ve kültürlerin yok sayılıp ötekileştirilmesini, cinsiyet kimliğinden dolayı ayrımcılığa maruz bırakılan, tüm toplumu teslim alıp tek sesliliğe mahkum etmek isteyenlere karşı kurulmuş en güçlü toplumsal ittifaktır.

"Çünkü bizler iki kutuplu siyasete mahkum olmadığını biliyoruz. Yıllardır bunun mücadelesini veriyor, bunun aynı zamanda siyasetini yapıyoruz. Bu ülkenin tek bir sokağı olduğunu ve o sokağın da sadece kendilerinden oluştuğunu sananlar iyi bilsin ki; bu toprakların başka bir sokağı da var ve orada iradesini yok saydığınız Kürtler var, Aleviler var, Ermeniler var, Süryaniler var, Rumlar var, Lazlar var, Pomaklar var, Romanlar var, kadınlar var, emekçiler var, gençler var. Başka bir ülke mümkün diyen milyonlar var. İşte bu güç HDP ile ve Emek ve Özgürlük ittifakıyla ortaya çıktı ve en güçlü toplumsal ittifaka dönüşmek için de var gücüyle çalışmalarını yürütmektedir."

HDP'NİN KAMPANYASI

"Kampanyamıza dünyanın farklı yerlerinden binlerce cevap geldi gelmeye de devam etmektedir. Bu çok değerli ve anlamlı bir dayanışmadır. Çünkü HDP biziz, HDP halkın bizzat özüdür. Kumpaslarla HDP'yi durdurabileceklerini sananlar bizleri tanımıyorlar, tanıyacaklar. Bakın birkaç örnek vermek istiyorum. Biliyorsunuz ilk bağışçımız 20 TL ile öğrenci Özgür arkadaşımız oldu. Van'da bir anne partimize ulaşarak HDP ile dayanışmak için iki koyununu sattığını ifade etti. Kocaeli'den bir ailenin çocukları karne harçlıklarını yollamışlar. Geleceğe umut olan bu çocuklara hepiniz adına başarı sözünü o kürsüden de vermek istiyorum. O kadar çok mesaj ve destek geliyor ki Hakkari'de bir anne keledoş yapmış sevgili arkadaşlarım. Annemizin eline sağlık.

'VALLAHİ ONLARIN DA SON SEÇİMİDİR ARTIK'

Bir başka öğrenci bu akşamki çay paramız partimize diye yatırmış. Yemin ederim son paramla diyen arkadaşa sesleniyorum buradan: Vallahi onların da son seçimidir artık, öğrenciyim idare edin dedikten sonra en güzel ve en iyi yarınlara diyen kardeşimiz iyi bilsin ki tüm mücadelemiz tam olarak işte bunun içindir.

'OKUL HARÇLIĞINI PARTİSİNE BAĞIŞLAYANLARIN İRADESİYLE BAŞ EDEMEYECEKSİNİZ'

Şimdi kumpasçılar kulaklarını açsın, okul harçlığını partisine bağışlayanların iradesiyle baş edemeyeceksiniz. Ceketimi satarım, partimi yine ayakta tutarım diyen bir iradeyi durduramayacaksınız. Safımız demokrasiden yana diyenleri asla engelleyemeyeceksiniz. Kendi örgütlülüğü ve öz gücüne güvenen bir halka asla geri adım attıramayacaksınız. Zafer umut edenlerindir, zafer inananlarındır, zafer sizlerindir sevgili arkadaşlarım. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50