banner16

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz eden Cihan Paçacı istifa etti

Cihan Paçacı, İyi Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti 

26 Ocak 2023
Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz eden Cihan Paçacı istifa etti

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı'ya verdiği röportajda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sokakta itiraz olduğunu söylemesinin ardından eleştirilen Cihan Paçacı İyi Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti.

Paçacı 6'lı Masa toplantısı olduğu dakikalarda genel merkezi terk etti.

Paçacı yaptığı açıklamada, "Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum. Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi, aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla; İyi Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." ifadesini kullandı.

Paçacı ne demişti?

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Aday tartışmalarını değerlendiren Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İyi Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" ifadelerini kullandı.

Alçı yazısına, "Paçacı, üzülerek toplumdaki mezhepsel ön yargılara işaret ediyor burada ama ben Nagehan Alçı olarak bu ön yargılarla mücadele etmemiz gerektiği kanaatindeyim, 2023 Türkiye’si böyle ön yargılara teslim olacak bir ülke olmamalı" notunu ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.