banner16

Erdoğan, 28 Şubat davasında müebbet alan iki emekli generali affetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan dönemin MGK Genel Sekreteri, 87 yaşındaki İlhan Kılıç  ve 75 yaşındaki Kenan Deniz'in cezalarının Adli Tıp Kurumunun "kocama hali" raporu gerekçesiyle kaldırılmasına karar verdi.  

26 Ocak 2023
Erdoğan, 28 Şubat davasında müebbet alan iki emekli generali affetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 2 generalin cezalarını kaldırdı. Çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası olan 46 yaşındaki bir mahkum da affedildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, 2018 yılında, 28 Şubat Davasını yürüten Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesince müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen İlhan Kılıç ve Kenan Deniz'in kalan cezaları, Adli Tıp Kurumunun "kocama hali" raporu sebebiyle kaldırıldı.

Hakkında, aralarında "silahla tehdit", "silahlı yağma", "kasten yaralama" gibi pek çok suçlama ile verilmiş 9 yıl 46 ay 24 gün cezası olan 46 yaşındaki Osman Kartal'ın cezasının ise Adli Tıp Kurumunun "sürekli sakatlık hali" raporu gerekçesiyle kaldırılmasına karar verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.