banner16

Sakarya'da bir patlama daha meydana geldi

Sakarya'da Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. 

09 Temmuz 2020
Sakarya'da bir patlama daha meydana geldi

Sakarya'nın Taşkısığı bölgesinde 3 Temmuz'da patlama meydana gelen fabrikanın atık malzemelerini imha etmeye götüren kamyon patladı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu patlamanın malzemeyi kamyondan indirme esnasında gerçekleştiği belirtilirken, 3 jandarmanın şehit olduğu, 6 personelin de yaralandığı duyuruldu.

Hendek Belediyesi'ne ait bir kamyonda taşındığı belirtilen imha edilecek malzemenin neden askerler tarafından taşındığı sorusu da gündeme geldi. 

2009'dan bu yana 4. kez patlama meydana gelen fabrikanın atıklarını kontrollü imha etmek amacıyla taşıyan kamyonda patlama meydana geldi. 

3 ASKER ŞEHİT, 12 YARALI

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı açıklamada, Hendek'teki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da meydana gelen patlamanın ardından burada bulunan patlayıcıların Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve görevli savcıların talimatlarıyla uzman patlayıcı ekiplerle Adapazarı ilçesi Taşkısığı Mahallesi'nde bulunan taş ocağına intikali sırasında patlama meydana geldiğini söyledi.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Patlama sonrası olay yerine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Patlatmanın başında bizim Ankara'dan gönderdiğimiz bir tim var. Onların kontrolünde bir patlatma işlemi gerçekleşti. 15 tonluk bir patlama bugüne kadar gerçekleşti. Son 1-1,5 tonluk bir patlatma gerçekleştirilirken bu üzücü olay yaşandı. Tam boşaltma esnasında oluyor. Nedeni daha sonra inceleme neticesinde açığa çıkacak. 3 şehidimiz var. Aracın şoförü ağır yaralı. Kocaeli'de hastaneye sevk edilen bir jandarmamız var. Kaburgasında ağrısı olan bir jandarma personelimiz daha var. 11 jandarma bir de aracın şoförü olmak üzere 12 yaralımız var hastanede." diye konuştu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren Taş Ocağında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır" ifadesini kullandı.

'KAMYON PARAMPARÇA OLMUŞ DURUMDA'

İndependent'e konuşan Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Bektaş, yaşanan patlamaya ilişkin ''Hendek’te patlamayan mühimmatı, jandarma kontrolünde mahallemizde bulunan boş kullanılmayan taş ocağında kontrollü patlatma yapılmak istendi, o sırada kaza oldu. Şu anda yaralımız var. Muhtemelen 1 sivil geri kalan asker. Tek bildiğim bu. Kamyon olay yerine geliyor. Durduğu yerde patlıyor. Kamyon şu an gözümün önünde ve paramparça olmuş durumda. Muhtemelen kamyonun içinde olmuş. Bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyim ama şu anda gözümle gördüğüm bu. Şu anda olay yerindeyim kamyonla aramda 5 metre var'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50