banner16

Erdoğan ceza aflarının kapsamını açıkladı

Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezalarının kaldırıldığını açıkladı. Vergi, ceza, faiz gibi başlıklarda da 2 bin lirayı aşmayan borçların kaldırıldığını duyuran Erdoğan, 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanlarının silindiğini, 10 bine yakın ehliyetin de geri verileceğini açıkladı 

22 Ocak 2023
Erdoğan ceza aflarının kapsamını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda seçim tarihini duyurdu. "14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük" diyen Erdoğan, seçim kararının 5'te 3 çoğunlukla Meclis'te alınamaması durumunda, yetkisini kullanacağını belirtti. Konuşmasında İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki gösteren Erdoğan, İsveç'e NATO'ya katılım için destek kapısını kapattı. Olayın Türk Büyükelçiliği önünde  gerçekleştirilmesi hakkında, "Bizim açımızdan hem dini hem milli bir mesele haline dönüştürüyor" ifadesini kullanan Erdoğan, yaşanan olay için için, "ihanet, edepsizlik, alçaklık, adilik"  ve "namussuzluk" yorumunu yaptı: "Böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO'ya üyelik başvuruları konusunda artık bizden herhangi bir destek bekleyemeyecekleri açıktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine sona erdi. Beştepe'de yapılan toplantının ardından Erdoğan açıklama yaptı. Yeni borç düzenlemeleri hakkında "müjde" veren Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezalarının kaldırıldığını açıkladı. Vergi, ceza, faiz gibi başlıklarda da 2 bin lirayı aşmayan borçların da kaldırıldığını duyuran Erdoğan, 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanlarının silindiğini, 10 bine yakın ehliyetin de geri verileceğini açıkladı.

"14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bilindiği gibi seçim tarihi 18 Haziran'dı. Ancak tarihi, hem Kurban Bayramı arifesine, Hac dönemine hem sınav takvimine hem de ilk ve orta öğretim tatiline denk gelmesi sebebiyle güncelleme ihtiyacı duyduk. Milletin talebini karşılama yanında, milli iradenin en yüksek katılımla ve en ideal şartlarda tecellisini sağlamakla sorumluyuz. 

14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Anayasa'da belirtilen usullere mütenasip şekilde, ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz.

Bu tarih güncellemesini, Anayasa'ya göre 5'te 3 çoğunlukla Meclis yaparsa, memnuniyet duyarız. Meclis'te gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde, Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp, süreci başlatacağız.

"Cumhuriyetin ilk asrında yapılan her şeyi bundan sonrakinin bir girizgahı olarak kabul ediyoruz"

Bu seçim yeni yönetim sistemimizin ikinci seçimi olacak. 2023 hedeflerimizle bütünleşen bu seçim dönemini ülke ve milletimizin geleceği için yeni bir fırsata dönüştürmenin peşindeyiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun üzerinden geçen her kazanıma sahip çıkıyoruz. Vatan toprakları üzerindeki son devletimiz, Cumhuriyetin ilk asrında yapılan her şeyi bundan sonrakinin bir girizgahı olarak kabul ediyoruz.

"Ülkemizin sadece 20 yılda nasıl asırlık kazanımlar sağladığını hep birlikte yaşadık ve gördük"

Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını sahip olduğumuz altyapı üzerinden milletimizi en müreffeh toplumları seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kritik süreçte ülkemizin her alanda kendi vizyonuna sahip olması, programlarını uygulamaya koyması, hedefleri doğrultusunda yol yürümesi hayati öneme sahiptir. Türkiye artık kendi özgür politikaları ve eylemleri geleceğe yürüme dirayetine kavuşmuştur. Ülkemizin sadece 20 yılda nasıl asırlık kazanımlar sağladığını hep birlikte yaşadık ve gördük. Yıllarca bu ülkenin ve milletin adeta iliğini sömürerek kendi refahı ve güvenlik düzenlerini sürdürenler kolay kolay pes etmeyecektir.

Bursa'da mitinge katılan sayısını açıkladı

Cumartesi günü Bursa'daydık. Bursa'da her bakımdan verimli gün geçirdik. Emniyetten resmi rakamı istedim katılanların sayısının 120 binin bulduğunu emniyet teşkilatı bizlere söyledi.

"Paris'teki metronun çatısı akıyor"

Dün İstanbul'da şehrin ulaşım sistemine çok büyük katkı sağlayacak, Kağıthane'den Havalimanı'na ulaşımı fevkalade kolay hızlı bir projenin açılış törenine katıldık. Paris'te bile yok ha! Paris'teki metronun çatısı akıyor. Paris'e gitmeyenler neyin nerede ne olduğundan haberi yok.

Kılıçdaroğlu'na gönderme

Bunun kaptanı yok mu diye soruyor. Bu şekilde biz 10 tane kaptansız metro yaptık, haberleri yok. Bizim fiilimizin ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Hepsini koyun bir tarafa, siz geçmişinizden bu yana kaç tane köprü yaptınız?

"Biz yaptığımız için geçmeyebilirler"

Belki onlar bu köprülerden geçmiyordur ha o da olabilir. Biz yaptığımız için geçmeyebilirler. Şanlıurfa Adıyaman arasında Nissibi Köprüsü var Bay Kemal, biliyor musun? Oradan da bir geçiver. 

İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılması

Modern demokrasilerde, insan hak ve özgürlüklerinin çok basit bir tanımı vardır. Demokrasinin bel kemiğini teşkil eden bireyin hak ve özgürlüklerinin sınırı, diğer insanların hak ve özgürlüklerinin başladığı yere kadardır. Bu anlayışa göre hiçbir birey ne Müslümanların ne de diğer din ve inanç mensuplarının kutsallarını aşağılama veya taciz etme hakkına, hele hele bu yönde eylemde bulunma özgürlüğüne sahip değildir. Nefret ve ayrımcılık suçu olarak ağır yaptırımlara tabii bu ilke, bizce de yerinde bir yaklaşımdır. 

"Bu alçak saldırının Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleşmesi..."

Dolayısıyla İsveç'teki çirkin eylem, en başta Müslümanlar olmak üzere, insanların temel hak ve özgürlüklerine saygı duyan herkese yapılmış bir hakarettir. Kuran-ı Kerim'e yönelik bu alçak saldırının Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleşmesi ise konuyu bizim açımızdan hem dini hem milli bir mesele haline dönüştürüyor.

"NATO'ya üyelik başvuruları konusunda artık bizden herhangi bir destek bekleyemeyecekleri açıktır"

Kalkacaksın, senin polisinin koruması altında bu ihaneti, edepsizliği, alçaklığı, adiliği, namussuzluğu yapacak, onların korumasıyla da orada "ha biz müslümanlara ne yaptık" diyecek. Böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO'ya üyelik başvuruları konusunda artık bizden herhangi bir destek bekleyemeyecekleri açıktır.

Yeni borç düzenlemesi

Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve pirim yükümlülükleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Yapacağımız düzenleme ile borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve pirim dosyaları da bu kapsamda olacağı için taraflara ihtilafları sonlandırma fırsatı veriyoruz.

Vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız, bir defaya mahsus olmak üzere 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait borçların tahsilinden vazgeçiyoruz. 

Ceza puanları silindi

Yapacağımız düzenleme ile sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, dirft ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanlarının silinmesi ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.