banner16

Kılıçdaroğlu’ndan SADAT reklamına tepki: O az kalmış aklınızı alırım sizin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı TV100 yayınına reklam veren SADAT’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!” ifadesini kullandı 

15 Ocak 2023
Kılıçdaroğlu’ndan SADAT reklamına tepki: O az kalmış aklınızı alırım sizin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu programda yayın sırasında Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (SADAT) reklamının verilmesine Twitter hesabından tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “O az kalmış aklınızı alırım sizin” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Ocak akşamı Uğur Dündar’ın TV100’de yayınlanan programına konuk olmuş, program sırasında SADAT’ın reklamı verilmişti.

‘PARAMİLİTER ARTIKLARI’

CHP Genel Başkanı, Twitter üzerinden yaptığı “O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz” paylaşımıyla olaya tepki gösterdi.

Öte yandan, programın sunucusu Uğur Dündar da Twitter hesabından duruma ilişkin bir yazılı açıklama yayımladı. Dündar şunları kaydetti:

‘REKLAMLAR KONUSUNDA BİLGİM YOK’

“Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklâm bölümü bir aydır kullanılan SADAT reklamını, yaklaşık 3 saati bulan bizim programın yayınında sadece 8 saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış. Ve tekrar ekrana getirilmemiş.”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, birçok CHP’li milletvekili ile birlikte mayıs ayında SADAT’ın önüne giderek, SADAT’ın paramiliter bir kuruluş olduğunu söylemişti. Seçim güvenliğinin bu tür yapılar tarafından tehdit altında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şunları dile getirmişti:

‘BURASI TERÖRİST YETİŞTİREN BİR KURUMDUR’

“Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan’ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var... Burası terörist yetiştiren bir kurumdur.

Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tethiş. Arapça ‘terör’ ‘tethiş’ olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör.

Seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Bugün Türkiye’yi milyonlarca Suriyeli gelmiş ise, bunların gelişinde en büyük rolü oynayan SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim sen bu kuruluşu hangi gerekçeyle danışman yaptın. Hangi gerekçeyle çalıştın?”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.