banner16

Erdoğan: Duruma göre Esad'la bir araya geleceğim

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşebeileceğini söyledi. Erdoğan, "İnşallah Dışişleri Bakanlarımızı da bir araya getireceğiz, daha sonra duruma göre liderler olarak da bir araya geleceğiz" dedi. 

05 Ocak 2023
Erdoğan: Duruma göre Esad'la bir araya geleceğim

Ankara-Şam hattında, Türkiye'nin seçim sürecine girdiği bir dönemde başlatılan temaslar konusunda iktidardan mesajlar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşebileceğini açıkça söyledi.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, bu sabah Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştüğünü söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Rusya Ukrayna savaşını ele aldık. Bunun yanında bölgede neler yapabileceğimizi konuştuk. Suriye'deki gelişmeler, Rusya Türkiye Suriye olarak savunma bakanlarımızın bir araya gelişleriyle bir süreç başlattık. Dışişleri Bakanlarımızı üçlü olarak bir araya getireceğiz. Daha sonra da görüşmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz bölgedeki sükuneti sağlamak, bölgede barışı egemen kılmak."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.