banner16

Sinan Ateş cinayeti hakkında Mersin Ülkü Ocakları başkanından açıklama: Bahçeli, yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesinin ardından Mersin Ülkü Ocakları'nca, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye işaret edilen açıklama yapıldı. 

02 Ocak 2023
Sinan Ateş cinayeti hakkında Mersin Ülkü Ocakları başkanından açıklama: Bahçeli, yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır

Mersin Ülkü Ocakları, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinden günler sonra yaptığı yazılı açıklama ile eleştirilere yanıt verdi. Açıklamada, "Ülkücü hareket, liderinin emrindedir ve lider neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır. Ülkücü milliyetçi hareketin lideri Devlet Bahçeli, bir konu hakkında yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır ve tarih onu daima haklı çıkarmıştır" denildi.

Ateş'in Ankara'da öldürülmesinin ardından Mersin Ülkü Ocakları'nca, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye işaret edilen açıklama yapıldı. Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül’ün imzasıyla yapılan açıklamada, suikasta ilişkin MHP ve Ülkü Ocakları’na yönelik "iftiralar" atıldığı, "karalama kampanyaları" ve "algı operasyonları" yürütüldüğü iddia edildi.

"Olaylara karşı yorum yapanlara bakınız ki hiçbirinin ne MHP ile ne Ülkü Ocakları ile alakası kalmamış" denilen açıklamada, olayın iç yüzünü bilmeden MHP ve Ülkü Ocakları’nı suçlayanların, "pişman olacağı" kaydedildi.

İsim vermeden, Mersin'de Emrullah Kaplan isimli ülkücünün ölümünün de hatırlatıldığı açıklamada, "Mersin'de yaşanan olayda, ülküdaşımız hayatını kaybetti. Peki neden ona başsağlığı dilenmedi? Neden sosyal medyadan ağzını açanlar o gün sessiz kaldılar? Öldürülen arkadaşımız değersiz miydi?" denildi.

"Bahçeli, yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır" 

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ve Ülkü Ocakları'nın, Ateş suikastıyla ilgili yorum yapmamasına ilişkin ise, “Ülkücü milliyetçi hareketin lideri Devlet Bahçeli, bir konu hakkında yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır ve tarih onu daima haklı çıkarmıştır” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Sinan Ateş’in bir gecede görevden alınmasının sorgulanması gerektiği" savunularak, şunlar kaydedildi:

"Ülkücü Hareket, liderinin emrindedir ve lider, neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır. Lider–teşkilat–doktrin bu üçlüyü idrak edemeyen, sadık kalamayan bir zahmet ben Ülkücüyüm demesin."  

Ne olmuştu?

2020'de Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılan ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapan Sinan Ateş, 30 Aralık'ta, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir apartmandan çıktığı sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. MHP, cinayete ilişkin sessizliğiyle dikkat çekerken suikasta ilişkin beş kişi gözaltına alınmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.