banner16

Şaban Dişli merkeze çekildi

Aralarında Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli’nin de bulunduğu 9 büyükelçi merkeze çekildi. 

31 Aralık 2022
Şaban Dişli merkeze çekildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan atama kararları Resmi Gazete’de bugün yayınlandı. Buna göre; Sayıştay Savcılığı’na Recep Çevik atandı. Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeliklerine ise Faruk Bilir ile Şaban Baba seçildi.

ŞABAN DİŞLİ’NİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 9 BÜYÜKELÇİ MERKEZE ÇEKİLDİ

Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli, Brezilya Büyükelçisi Murat Yavuz Ateş, Somali Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş ve Tacikistan Büyükelçisi Emre Zeki Karagöl, Karadağ Büyükelçisi Songül Ozan, Romanya Büyükelçisi Füsun Aramaz, Fildişi Sahili Büyükelçisi Havva Yonca Gündüz Özçeri ve Bangladeş Büyükelçisi Mustafa Osman Turan merkeze alındı.

Hollanda Büyükelçiliği’ne İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Selçuk Ünal, Brezilya Büyükelçiliği’ne Halil İbrahim Akça, Somali Büyükelçiliği’ne İbrahim Mete Yağlı, Vatikan Büyükelçiliği’ne Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ufuk Ulutaş ve Tacikistan Büyükelçiliği’ne de Yurt Dışı Tanıtım Genel Müdür Yardımcısı Umut Acar, Karadağ Büyükelçiliği’ne Denizcilik, Havacılık ve Hudut Genel Müdür Yardımcısı Barış Kalkavan, Romanya Büyükelçiliği’ne Kuzey Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kıvanç Altan, Fildişi Büyükelçiliği’ne Batı Afrika Genel Müdür Yardımcısı Deniz Erdoğan Barım ve Bangladeş Büyükelçiliği’ne Amerika Genel Müdür Yardımcısı Ramis Şen atandı.

KARDEŞİ MÜEBBET ALDI, KENDİSİ BÜYÜKELÇİ ATANDI

Hulusi Akar'a darbeyi tebliğ eden sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski tümgeneral Mehmet Dişli, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis aldı. Mehmet Dişli'nin kardeşi olan Şaban Dişli darbe girişiminin ardından parti içinde yaşanan rahatsızlık nedeniyle Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden istifa etmiş daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Lahey Büyükelçisi olarak atanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.