banner16

Ali Erbaş'tan yine kılıçla hutbe

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya’da Cuma namazında tekrar kılıçla hutbe okudu. Erbaş, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesiyle kılınan ilk Cuma namazının ardından da elinde kılıçla hutbe okumuştu. 

30 Aralık 2022
Ali Erbaş'tan yine kılıçla hutbe

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün Ayasofya’da Cuma namazı kıldırdı. “Hayatın tekrarı yok” başlıklı hutbeyi kılıçla okudu. "Allah'ın insana emanet ettiği ömrün bir hesabı olduğunu" belirten Erbaş, "Doğumun neşesi kadar, ölümün hüznü de hakikattir ve bütün yaratılmışlar için bir süre takdir edilmiştir. Aldığımız her nefeste o büyük güne biraz daha yaklaşıyoruz. Günlerimiz, aylarımız ve yıllarımız birer birer geride kalıyor. Her düşen takvim yaprağıyla ömür sermayemiz tükenip gidiyor. Ömrümüzden bir yılı daha geride bırakıyoruz. Vakit, hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekme, yaptıklarımız mizana yani tartıya girmeden amellerimizi gözden geçirme vaktidir" dedi.

Hutbenin okunduğunu gösteren görüntüleri Ali Erbaş, kendi sosyal medya hesabında paylaştı. Erbaş’ın kılıçlı fotoğrafı ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Erbaş, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesiyle kılınan ilk Cuma namazının ardından da elinde kılıçla hutbe okumuştu. Erbaş, tepkiler üzerine, şu açıklamayı yapmıştı:

"İstanbul fethedildiğinde Ayasofya’daki ilk Cuma hutbesi de kılıçla okunmuş ve 481 yıl böyle devam etmiştir. Hutbenin bu şekilde okunması, bir yönüyle Ayasofya’nın camiye çevrildiğinin ilanı, diğer yönüyle de fethe dair bir mesajdır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50