banner16

Bakan Bilgin'den asgari ücret itirafı: İşçi sendikaları '8 bin liranın çok üzerine çıkmayın' dedi

"Ben bütün sendikalarla görüştüm. İşçi sendikaları başkanlarının taleplerini aldım. Bana gelen en önemli şey şu. Dediler ki; 'siz, 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz biz o kadar zor durumda kalırız' dediler" 

23 Aralık 2022
Bakan Bilgin'den asgari ücret itirafı: İşçi sendikaları '8 bin liranın çok üzerine çıkmayın' dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında asgari ücret görüşmeleri sırasında işçi sendikaları başkanlarının kendisine, '8 bin liranın çok üzerinde çıkmayın' dediklerini ileri sürdü.

Bakan Bilgin, Habertürk TV'de Kübra Par'la Açık ve Net programının konuğu oldu. Asgari ücret belirleme çalışmalarında işçi sendikaları ile görüştüğünü söyleyen Bilgin, 'bunu Türkiye'de ilk defa söylüyorum' diyerek, sendika başkanlarının asgari ücret beklentisini açıkladı. 

Bakan Vedat Bilgin, işçi sendikalarının başkanlarının asgari ücretin '8 bin liranın çok üzerinde olmamasını' istediklerini ileri sürdü.

Vedat Bilgin, konuşmasında şunları söyledi:

"Ben bütün sendikalarla görüştüm. İşçi sendikaları başkanlarının taleplerini aldım. Bana gelen en önemli şey şu.

Dediler ki; 'siz, 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz biz o kadar zor durumda kalırız' dediler.

Çünkü 'bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz, o zaman sendikalar fonksiyonsuz hale gelirler.'

Bunu ilk defa söylüyorum, '8 binin çok üzerine çıkmayın' dediler."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.