banner16

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret tepkisi

"Saray, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu" dedi 

22 Aralık 2022
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, net 8 bin 506 lira olarak açıklanan asgari ücret hakkında, "Saray, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu" dedi

Kılıçdaroğlu, yeni asgari ücret hakkında twitter'dan yaptığı açıklamada TÜİK'in 102,55 olarak açıkladığı gıda enflasyonuna dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, şu yorumu yaptı:

"Saray, TÜİK’in sahte gıda enflasyonunun bile 5 puan altında zam açıklayarak, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu. Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü. Yine 'biri istedi' diye, öyle oldu.

Asıl mesele, asgari ücrete tenezzül etmeyen bir Türkiye’yi yaratabilmektir. O da endüstriyel dönüşümle olur. Sadece Sarayı yolcu etmeyeceğiz, yoksuldan alıp zengine verdikleri bu düzeni de tarihe gömeceğiz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50