banner16

HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği düşürüldü

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliği, "devamsızlık" gerekçesiyle düşürüldü. Oylamada, 372 oy kullanıldı, 330 kabul, 42 ret oyu verildi. 

22 Aralık 2022
HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği düşürüldü

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Güzel'in vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi;  "Kürt ve kadın düşmanlığı İradeyi düşüremezsiniz! Halkın iradesi karşısında asıl siz kaybedeceksiniz" açıklamasını yaptı.

Öldürülen PKK'lıyla fotoğrafları basına yansıyan ve yasama dokunulmazlığı kaldırılan Semra Güzel, ekimde İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. 

Güzel hakkındaki tezkere, Genel Kurul’da oylandı. Güzel’in, beşi haziranda olmak üzere Genel Kurul’un altı birleşimine özürsüz veya izinsiz katılmadığının tespit edilmesi gerekçesiyle yapılan oylama sonucunda milletvekilliği düşürüldü.

Oylamada, 372 oy kullanıldı, 330 kabul, 42 ret oyu verildi. AK Parti, MHP ve İYİ Parti, Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy kullandı.

Oylamanın ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oruç, Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik kararı protesto etmek için bugünkü Genel Kurul çalışmalarına katılmayacaklarını söyledi. Ardından HDP milletvekilleri Genel Kurul salonunu terk etti.

Buldan: AKP-MHP iyi bilsin ki; Semra, Amed halkının ve kadınların iradesidir

HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Güzel'in vekilliğini düşürülmesine sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

Buldan, "Kürt ve kadın düşmanlığıyla Semra Güzel'in vekilliğini düşürerek, 2 Mart darbecilerinin izinden giden AKP-MHP iyi bilsin ki; Semra, Amed halkının ve kadınların iradesidir. İradeyi düşüremezsiniz! Halkın iradesi karşısında asıl siz kaybedeceksiniz" dedi.

Sancar: Siyasi darbe ve kumpas sürecinin bir devamı

HDP Eş Genel Başkanı Sancar "Semra Güzel'in vekilliğinin "devamsızlık" bahanesiyle düşürülmesi, siyasi darbe ve kumpas sürecinin bir devamıdır. İktidarın korkusu, Semraların mücadelesindeki kararlılıktır, devamlılıktır.   HDP’yi ve bu mücadeleyi asla durduramayacaksınız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.