banner16

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sitem

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in, Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'ın adaylığını destekleyebileceğine dair sözleri için "başka bir partinin içişlerine karışmamalı" dedi. Kılıçdaroğlu, Saraçhane mitingini de sosyal medyadan öğrendiğini söyledi. 

19 Aralık 2022
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sitem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'na Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Tuncay Özkan ve basın danışmanı Ömer Topsakal da kendisine eşlik etti.

CHP liderine, Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza, Saraçhane'de düzenlenen miting ve adaylık tartışmaları soruldu.

'ADAY SİZSİNİZ DENİRSE ELBETTE ADAYIM'

CHP lideri, Altılı Masa’nın seçim bildirgesi ve geçiş süreci yol haritasının bu ay sonu ya ocak ayında yapılacak toplantıda netleşeceğini, bu iki konunun netleşmesinden sonra da adayı konuşmaya başlayacaklarını ifade etti. Adaylık konusunun Altılı Masa'da kararlaştırılacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, burada oluşacak iradenin dışında bir şey söyleyemeyeceğini belirtti ve "altı lider 'aday sizsiniz' derse elbette adayım" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın "Cumhurbaşkanı adayı 6 liderden biri olmalı" sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Doğal olanı altılı masadan birinin cumhurbaşkanı adayı olması. Masada uzun zamandır beraberiz birbirimizi tanıyoruz" diye konuştu.

AKŞENER'E 'İÇ İŞLERİMİZE KARIŞMA' MESAJI

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına dair "İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz" sözleri için de "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır" yorumunda bulundu.

'SARAÇHANE ÇAĞRISINI SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİM'

CHP Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu, "Saraçhane çağrısına sosyal medyadan öğrendim. İmamoğlu'nun çağrısından bilgim yoktu." dedi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE KUMPAS YANITI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İmamoğlu’na yönelik yargı kararının Kılıçdaroğlu’nu hedef alan bir kumpas olduğuna dönük açıklamalarına tepki gösterdi.
“Kumpas varsa 16 milyon İstanbullunun iradesine kumpas kurulmuştur” dedi. “Keşke ikisi de seçimle gelen birisinin haksız biçimde görevden alınması demokrasiyle bağdaşmaz deseydi. O zaman hakkı hukuku savunan bir pozisyonda yer almış olurlardı. Yargıyı sopa olarak kullanan kişilerin bu tür ifadelerini doğru bulmuyorum” diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ İÇİN DE ALTILI MASAYI İŞARET ETTİ

Kılıçdaroğlu, AKP’nin başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifine yönelik tutumlarının sorulması üzerine şöyle konuştu: “Bu konuda anayasa hukukçularından görüş istedik. Onlardan gelen görüşü kendi içimizde değerlendireceğiz. Daha sonra altılı masada konuşacağız. Bu sürecin ardından tutumumuz netleşecek.”

HDP’YE YÖNELİK KAPATMA DAVASI: 'PARTİ KAPATMANIN MANTIĞI YOK'

HDP’ye yönelik kapatma davasına ilişkin de, “parti kapatmaya karşı olduğunu” söyledi. “Bir partinin iktidara gelip gelmeyeceğine halk karar verdiğine göre parti kapatmanın bir mantığı yok” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.