banner16

İmamoğlu ile Akşener'in kucaklaşmasına HDP'den ilk yorum

Akşener ve İmamoğlu’nun birbirine sarıldığı fotoğrafa HDP’den yorum: Biz bu konuyla ilgili Akşener’in siyasi görüşü ve düşüncesiyle ilgilenmiyoruz. İmamoğlu kararı daha önce partimiz üzerinde uygulandı, sonra başka kesimlere genişletiliyor. 

18 Aralık 2022
İmamoğlu ile Akşener'in kucaklaşmasına HDP'den ilk yorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birbirlerine sarıldığı anlara dair “Akşener, adaylık için İmamoğlu’na desteğini perçinledi” yorumları yapılırken o fotoğrafa HDP’den ilk yorum geldi. Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'a değerlendirme yapan HDP Basın, Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “Bizi rahatsız etmez. Çünkü İmamoğlu’na yapılan büyük haksızlık. Kim İmamoğlu ile dayanışırsa doğru yapar” dedi.

‘ETKİLİ SİYASİ BİR FİGÜR DENKLEM DIŞI BIRAKILMAYA ÇALIŞILIYOR’

Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararla ilgili bazı yanılgılı yorumlar ve değerlendirmelerin yapıldığını söyleyen Temel, hatta bu konuda iktidarın ekmeğine yağ sürüldüğünün altını çizdi. Temel, “İmamoğlu’nun önünün açıldığı, bu kararla engellenemez bir siyasi aktör haline getirildiği söyleniyor. Dolasıyla sanki bu karar İmamoğlu’nun lehineymiş gibi değerlendirmeler yapılıyor. Meral Akşener de onu desteklediği için İYİ Parti fırsatçılık yapıyormuş gibi değerlendirmeler de yapılıyor. Bu değerlendirmelerin bir yönü yetersiz ve yanlıştır. Aslında bu kararla Türkiye'deki etkili bir siyasi figür denklem dışı bırakılmaya çalışılıyor” dedi.

‘TOPLUMU DAHA KÖTÜ BİR ADAYA MAHKUM ETME GİRİŞİMİ’

Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararın, Ekrem İmamoğlu gibi bir seçeneği elemek olduğunu söyleyen Temel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Beğeniriz ya da beğenmeyiz, Erdoğan’ın hedefi, muhalefeti etrafında toplayabilecek bir adayı diskalifiye ederek seçenekleri azaltmaktır. Bu aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun bir şekilde aday olmaması ihtimaline karşı toplumu daha kötü bir adaya mahkûm etme girişimdir, yani muhalefeti başka seçeneklere mecbur kılmaktır.”

‘YARGI ELİYLE BİR KİŞİ ELENMEK İSTENDİ’

Bugüne kadar potansiyel adaylar olarak İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu tartışıldığını söyleyen Temel, Mansur Yavaş ve Meral Akşener gibi aktörler çok zayıf ihtimaller olarak değerlendirildiğini belirtti. Şimdi iki kişi arasında yürütülen tartışmada yargı eliyle bir kişinin elenmek istendiğini söyleyen Temel, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu mahkeme kararını aldırtan siyasi iktidar, bu kararı onatma konusunda da büyük çaba sarf edecektir. İktidar bu hamleyle Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu gibi öne çıkan iki sınırlı seçeneğin sayısını bire indirdi ve bundan sonra Kılıçadaroğlu ile birlikte başka seçenekler tartışılacak.”

‘SAMİMİ FOTOĞRAF VERMELERİ PARTİMİZİ RAHATSIZ ETMEZ’

Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu’nun samimi fotoğraf vermesinin partilerini rahatsız etmediğini ifade eden Temel, “Çünkü Ekrem İmamoğlu'na yapılan büyük bir haksızlık var. Kim ki İmamoğlu’nun yanında durursa, onunla dayanışırsa doğru yapar. Biz bu konuyla ilgili Meral Akşener’in siyasi görüşü ve düşüncesiyle ilgilenmiyoruz” açıklamasında bulundu.

‘AKŞENER’İN NE MURAT ETTİĞİ TARTIŞMALI’

Mahkemenin İmamoğlu hakkında verdiği kararın daha önce kendi partilerine uygulandığını söyleyen Temel, bunun şimdi başka kesimlere doğru genişletildiğini söyledi. Temel, “Bu nedenle Akşener’in İstanbul’daki mitinge katılması bizi rahatsız etmez, sahiplenme herkesin alması gereken bir tutumdur. Fakat Akşener’in bundan ne murat ettiği konusu tartışmalı. Burada neyin hedeflendiği, bu sahiplenme görüntüsüyle ne mesaj verildiği kamuoyunun takdirine bırakılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50