banner16

Aytun Çıray: Kılıçdaroğlu, devleti yönetebilecek bir insandır

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin olarak,"Objektif parametreler o gün geldiğinde görülecektir ama Kılıçdaroğlu, devleti yönetebilecek bir insandır" dedi. 

17 Aralık 2022
Aytun Çıray: Kılıçdaroğlu, devleti yönetebilecek bir insandır

TV100'de yayınlanan Yüzler Kulübü'nde Deniz Gürel ve Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtlayan Çıray, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda desteklediği yorumlarına yanıt verdi.

Çıray, “Yorum serbest, haber hürdür. Bu tür yorumlar olabilir. Ama böyle bir durum yok. Bunu konuşacak bir zaman da yok. Tarihi kırılma anları insanları etkiler. Sayın Erdoğan’ın okuduğu bir şiir nedeniyle mahkûm olduğunda önünün açılıp başbakan olması… Ama şu var bizim Türk milletimiz mağdurun yanındadır. Bunu cumhurbaşkanlığından bağımsız söylüyorum. Bugün devleti yönetenlere karşı halkın desteğinin Sayın İmamoğlu’nun yanında olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Akşener, aday olmamakta kararlı" 

Akşener’in adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çıray, “Sayın Akşener aday olmamakta kesin kararlı bu anlamda. ‘Başbakan olacağım’ diyor. Böyle bir şeyin gündeme geleceğini asla düşünmüyorum. Bu konuda defalarca konuştuk, özel görüşmelerde dahi kararı kesin” dedi.

"Popülaritesi en yüksek siyasetçi İmamoğlu" 

Akşener’in İmamoğlu’na olan desteğini yorumlayan Çıray, “Bugün popülaritesi en yüksek siyasetçi Sayın İmamoğlu. Sayın Akşener’in bu anlamdaki söylemleri aynı zamanda geleceği olan bir siyasetçiden bahsetmek anlamındadır. Sayın İmamoğlu bence bütün bu yapılanlara rağmen Türk siyasetinde önemli bir figür olacak diye görüyorum” diye konuştu.

"Altılı Masa'da bir isim telaffuz edilmemiş" 

Çıray, "Bu konuda liderler gerçekten çok ketum. Zaten altılı masada bir isim telaffuz edilmemiş ama isim konusunda kendi kafalarında altılı masaya götürecekleri isimde benim bilmediğim kadar Cumhuriyet Halk Partili yöneticilerinde bilmediğini biliyorum" ifadesini kullandı.

"Kılıçdaroğlu, devleti yönetebilecek bir insan" 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin bir soruya ise Çıray, “Objektif parametreler o gün geldiğinde görülecektir ama Kılıçdaroğlu, devleti yönetebilecek bir insandır” yanıtını verdi. Çıray, şunları söyledi:

"Karar vermemiz gereken insanlar üzerinden çok laik, demokrat ve hür bir Türkiye istiyor muyuz istemiyor muyuz? Biz bir rejim hakkında karar vereceğiz insanlardan çok. Nasıl bir hayat yaşamamız gerektiği konusunda karar vereceğiz. Biz, muhalefet olarak hata yapmadığımız sürece bu siyasi iktidarın dönemi bitmiştir. Gidecek. Eğer Türkiye, Altılı Masa'nın adayını bu kadar merak ediyorsa çok ciddiye alıyorlar demektir. Siyasette zamanlama olağanüstü önemlidir, bence ocak ortasından itibaren açıklama gelebilir. Bazı şeylerin zamanlaması çok önemliydi."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.