banner16

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Fahrettin Koca açıklama yapacak

Bilim Kurulu'nun bugün toplanmasının ardından Bakan Fahrettin Koca görüşme sonrası basın açıklaması yapacak. 

08 Temmuz 2020
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Fahrettin Koca açıklama yapacak

Hükümetin uzmanların uyarılarına rağmen yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine karşı alınan tedbirleri kaldırması ve ‘normalleşme’ adımları atmasıyla, düşüşe geçen vaka sayısı yeniden yükselişe geçti. Bunun üzerine Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanma kararı aldı.

Normalleşme sürecinin başladığı, kısıtlamaların kaldırıldığı 1 Haziran'da 827 olan vaka sayısı 7 Temmuz'da 1053 olarak açıklandı.

İstanbul dahil 6 kentte asker uğurlamaları yasaklandı. Bazı kentlerde ise düğünlerde polis ve jandarmanın bulunmasına karar verildi.

Artan vaka sayıları ve alınan tedbirlere ilişkin Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17:00’de video konferans yöntemiyle toplanacak. Sonrasında saat 19:00’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün yaptığı açıklamaya göre; Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 19 kişi yaşamını yitirdi, 1053 yeni vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 5 bin 260'a, toplam vaka sayısı 207 bin 897'ye yükseldi.

Toplam test sayısı 3 milyon 733 bin 218, vaka sayısı 207 bin 897, vefat sayısı 5 bin 260 olarak kayıtlara geçti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı 1152, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 400, toplam iyileşen hasta sayısı da 185 bin 292 oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50