banner16

H.K.G.’nin annesi: Kadir genç görünüyordu, kızım da eşim ve ben de yaş farkını sorun etmedik

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in eşi, altı yaşında ‘evlendirilerek’ cinsel istismara uğrayan H.K.G.’nin annesi Fatıma Gümüşel'in ifadesi ortaya çıktı. 

10 Aralık 2022
H.K.G.’nin annesi: Kadir genç görünüyordu, kızım da eşim ve ben de yaş farkını sorun etmedik

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in eşi, altı yaşında ‘evlendirilerek’ cinsel istismara uğrayan H.K.G.’nin annesi Fatıma Gümüşel, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şüpheli olarak ifade verdi. Basına yansıyan fotoğraflar hakkında konuşan anne Gümüşel, "Kızımın anlattıklarının hepsi yalandır.  Benim kızım 16 yaşındayken Kadir İstekli annesiyle beraber H.K.G.’yi istemeye geldiler." dedi. 

Gazeteci Timur Soykan'ın gündeme getirdiği olayda, 6 yaşındaki çocuğa gelinlik giydirilerek evlendirilmiş ve yıllarca istismar edildiği ortaya çıkmıştı. Habere ilişkin olarak İstanbul Anadolu Başsavcılığı, baba Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan, Kadir İstekli hakkındaysa ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarından hapis cezası istemiyle iddianame düzenlemişti.

Sözcü'de yer alan özel habere göre anne Gümüşel ifadesinde, kızı 16 yaşındayken Kadir İstekli ve annesinin kızını istemeye geldiğini söyledi. "Kadir İstekli benim eşimin talebelerindendir" diyen Gümüşel ifadesinde, "Hatırladığım kadarıyla Kadir İstekli’yle kızımın arasında 18-19 yıl yaş farkı vardı. Kızım bu yaş farkını hiç sorun etmedi. Ben ve eşim de bu yaş farkını sorun etmedik. Çünkü Kadir İstekli genç görünüyordu.” dedi.

"Kızımın anlattıklarının hepsi yalandır.” diyen anne Gümüşel, ifadesinde şunları söyledi: 

"Bana göstermiş olduğunuz başında turkuaz örtü olan kızım H.K.’dir. Arkasındaki kişi ise Kadir İstekli’dir. Bu fotoğraf Sapanca’daki evde çekilmiştir. Kızım burada 7-8 yaşlarındadır. Yine beyaz gömlekli arkası dönük oturan kişi Kadir İstekli’dir. Yine başında örtü Kadir İstekli’nin sarılmış halinde bulunduğu kahverengi çekyat üzerinde oturan fotoğraftaki H.K.’dir.

Kızım H.K. ve diğer çocuklarımın hepsi Kadir İstekli’den Kuran dersleri alıyorlardı. H.K. 7-8 yaşlarından itibaren 10 yaşına kadar Kadir İstekli’den ders aldı. 10 yaşından sonra H.K.’yı Sakarya’nın Arifiye İlçesi’ndeki başka bir medreseye gönderdik. Yaklaşık 3 sene Arifiye’de kaldı. Kızım artık büyüdüğü için Kadir İstekli’den ders almasına müsaade etmedik. Kızımın anlattıklarının hepsi yalandır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.