banner16

Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız

"Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirene kadar durmayacağız" 

08 Aralık 2022
Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirene kadar durmayacağız. Enflasyonu da adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız" dedi.

Erdoğan, Turkuvaz Medya Grubu'nun düzenlediği zirveye video mesaj ile katıldı.  Erdoğan, "Dünya, son 3 yıldır salgınla başlayan ardından sıcak çatışmalar ve bölgesel gerilimlerle daha da çetrefilleşen sancılı bir süreçten geçiyor. Son yılların en yüksek rakamlarına ulaşan enerji, gıda ve ham madde fiyatları ile buna bağlı olarak ortaya çıkan enflasyon sorunu hiçbir ayrım gözetmeden tüm ekonomileri zorluyor" dedi. Erdoğan, mesajında, şunları kaydetti:

''İhracatımız her ay rekor kırarak 300 milyar dolar eşiğine yaklaşıyor''

Öte yandan faizleri artırarak enflasyonu düşürme üzerine kurulu klasik yöntemlerin şimdiye kadar beklentileri karşılamadığını görüyoruz. Bu tarz politikalarla enflasyonu dizginlemeye çalışan pek çok ekonomi, bugün hayat pahalılığı yanında istihdam kayıplarıyla da mücadele ediyor. Türkiye olarak son 20 yılda hayata geçirdiğimiz sağlam altyapı ile birlikte üretimi, istihdamı, ihracatı ve cari fazla yoluyla büyümeyi esas alan ekonomi modelimiz sayesinde, hamdolsun bu sıkıntılı dönemi nispeten rahat geçiren ülkelerden biriyiz. İhracatımız her ay rekor kırarak, 300 milyar dolar eşiğine yaklaşıyor.

''İstihdamda ilk kez 31 milyon sınırını aşma başarısı''

"Organize sanayi bölgelerimiz, fabrikalarımız, imalat tesislerimiz harıl harıl çalışıyor. Yollarımız ve otobanlarımız, ülkemizden Avrupa, Asya ve Orta Doğu’ya yük taşıyan TIR'larla dolu. Salgının en çok vurduğu turizm sektöründe zararlarımızı telafi etmenin de ötesine geçerek farklı bir ivme yakaladık. İşgücüne katılım oranımız artmasına rağmen, istihdamda ilk kez 31 milyon sınırını aşma başarısını gösterdik.

Karadeniz’deki doğal gaz çalışması

Yerli ve milli elektrikli otomobilimiz olan TOGG'un üretim tesisinin açılışını, cumhuriyetimizin 99. yılında büyük bir gururla gerçekleştirdik. Dünyanın en büyük 5. barajı olan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin açılışıyla enerji hamlemizi bir adım öteye taşıdık. Karadeniz'de keşfettiğimiz 540 metreküplük doğal gazı vatandaşlarımızın emrine verme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

''Enflasyon meselesini adım adım çözüme kavuşturuyoruz''

Avrupa ve Amerika dahil herkesin gündemini meşgul eden hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız.

“Savunma sanayiinde bu yıl 4 milyar doların üzerinde bir ihracat rakamı bekliyoruz”

Savunma sanayii alanında kısa sürede ulaştığımız seviye ise, milletimizin gurur kaynaklarından biri haline geldi. 2002'de sadece 248 milyon dolar savunma sanayii ihracatı varken, geçen sene 3 milyar 224 milyon dolar ile rekor kırdık. Bu yıl, 4 milyar doların üzerinde bir ihracat rakamı bekliyoruz. 2023'ü ekonomi ve enerjide olduğu gibi savunma sanayiinde de pek çok ilkin yaşandığı bir milat yapmakta kararlıyız.

''Terör örgütlerinin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz''

'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzu tüm unsurlarıyla hayata geçirene kadar durmayacak, mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Bu kritik süreçte ne terör örgütlerinin ne küresel ayak oyunlarının ne de mandacı ekonomistlerin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.