banner16

CHP'den 'Selvin Kılıçdaroğlu etkinlikte uyudu' haberleri hakkında açıklama

"Etkinlikten önce kendisine serum takıldı, Covid testi pozitif çıktı" 

04 Aralık 2022
CHP'den 'Selvin Kılıçdaroğlu etkinlikte uyudu' haberleri hakkında açıklama

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul İl Başkanlığı’nda, İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi toplantısına katılan Selvi Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklama yaptı.

Nazlıaka, “Dün Genel Başkanımızın değerli eşi Selvi Kılıçdaroğlu da böylesi tarihi bir güne tanıklık etmek istemişti. Ancak kendisi rahatsızdı. Buna rağmen sağlık koşullarını zorladı. Etkinliğe gelmeden önce de kendisine bir tedavi uygulandı, serum verildi. Hatta bu nedenle 14’te başlayacak olan etkinliğimiz 11 dakika kadar geç başladı. Çünkü Genel Başkanımız da eşinin tedavisinin bitmesini bekledi. Daha sonrasında salona birlikte giriş yaptılar. Salonda konuşmalar yapılırken bir anlık Selvi hanımının gözünü kapatmasını yandaş medya müthiş bir malzemeye dönüştürmüş ve mal bulmuş mağribi gibi adeta bugün ana gündem maddesi olarak taşımıştı. Bu gerçekten son derece utanç verici, hepimiz bundan utandık. Ayrıca Selvi hanım dün sonrasında bir test yaptırdı, bunu da paylaşmak zorunda kalmış olmak utanç verici ama, kendisinin covid pozitif olduğu da ortaya çıktı. Buradan Selvi hanıma, Kılıçdaroğlu ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda bugün basın toplantısı düzenledi. Nazlıaka, şunları söyledi:

“ETKİNLİĞİ İZLEYEN HERKES BÜYÜK BİR COŞKUYLA DÜNKÜ TARİHİ GÜNE TANIKLIK ETTİLER”

“Partimizin İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi açıklandı bir kez daha ve ülkemizi önümüzdeki yıl iktidara geldiğimizde nasıl yöneteceğimiz, halkımızı nasıl refaha kavuşturacağımız, nasıl üreten bir Türkiye’ye dönüşeceğimiz, ürettiğini nasıl hakça bölüşen bir Türkiye’ye dönüşeceğimiz oldukça geniş kapsamlı bir şekilde anlatıldı. Bilim insanları bazı tespitlerde bulundular, parti yöneticilerimiz partimizin politikalarını anlattılar ve en son olarak genel başkanımız yapmış olduğu konuşmada hepimizin eşit, hepimizin tok, hepimizin özgür, hepimizin adil olduğu bir Türkiye’yi nasıl inşa edeceğimizi anlattı. Bir vizyon belgesini ortaya koydu.

Bilimi, teknolojiyi, ekonomiyi, insan kaynağımızı nasıl daha etkin kılacağımızı, yoksullukla nasıl mücadele edeceğimizi, hiçbir çocuğun yatağa nasıl aç girmeyeceği bir Türkiye inşasını mümkün kılacağımızı ve bunları büyük bir inanç ve kararlılıkla nasıl uygulayacağımızı son derece etkili bir şekilde ifade etti. Ekranları başında o etkinliği izleyen herkes, salondaki bütün vatandaşlarımız büyük bir coşkuyla dünkü tarihi güne tanıklık ettiler. 

"NİTEKİM BİZİ ŞAŞIRTMADILAR VE YİNE BİR ALGI OPERASYONU YAPTILAR"

Böylesine önemli böylesine tarihi bir günde bizler iktidarın bu konuşmalardan feyz almasını isterdik. Ama tabii böyle yapmayacaklarını biliyorduk. Nitekim bizi şaşırtmadılar ve yine bir algı operasyonu yaptılar. Ana gündemi bambaşka bir konuya çekmek istediler. Gördük ki çok zavallı bir gündem maddesi yaratmaya çalıştılar. Ne kadar çaresiz ne kadar umutsuzlar ki CHP’nin umudu örgütlediği, vizyon belgesini açıkladığı dünkü tarihi günü başka bir konuya odakladılar. CHP'li kadınlar olarak bu konuyla ilgili bir açıklama yapma gereğini duyduk ama bir yandan da bundan bırakın siyaseti insanlık adına büyük bir utanç duyuyoruz.

“KENDİSİ RAHATSIZDI. BUNA RAĞMEN SAĞLIK KOŞULLARINI ZORLADI, GELMEDEN ÖNCE KENDİSİNE SERUM VERİLDİ”

Dün Genel Başkanımızın değerli eşi Selvi Kılıçdaroğlu da böylesi önemli böylesi tarihi bir güne tanıklık etmek istemişti. Ancak kendisi rahatsızdı. Buna rağmen sağlık koşullarını zorladı. Etkinliğe gelmeden önce de kendisine bir tedavi uygulandı, serum verildi. Hatta bu nedenle 14’te başlayacak olan etkinliğimiz 11 dakika kadar geç başladı. Çünkü Genel Başkanımız da eşinin tedavisinin bitmesini bekledi. Daha sonrasında salona birlikte giriş yaptılar. Salonda konuşmalar yapılırken bir anlık Selvi hanımının gözünü kapatmasını yandaş medya müthiş bir malzemeye dönüştürmüş ve mal bulmuş mağribi gibi adeta bugün ana gündem maddesi olarak taşımıştı. Bu gerçekten son derece utanç verici, hepimiz bundan utandık. Ayrıca Selvi hanım dün sonrasında bir test yaptırdı, bunu da paylaşmak zorunda kalmış olmak utanç verici ama, kendisinin covid pozitif olduğu da ortaya çıktı. Buradan Selvi hanıma, Kılıçdaroğlu ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

“SELVİ HANIMA ODAKLANILMAK NOKTASINA GELİNMESİ GERÇEKTEN HEPİMİZİ ÜZMÜŞTÜR. BU HER ŞEYDEN ÖNCE BİR KADINA YÖNELİK ŞİDDETTİR”

Selvi hanımın orada bir anlık da olsa gözlerini kapatmış olmasının böylesine bir malzemeye dönüştürülmüş olması, üstelikte tüm Türkiye’nin gündemini oluşturacak olan halka büyük bir umut olacak olan son derece etkili konuşmaların yapıldığı güçlü bir gündem varken, Selvi hanıma odaklanılmak noktasına gelinmesi gerçekten hepimizi üzmüştür. Bu her şeyden önce bir kadına yönelik şiddettir. Çünkü Selvi hanım bırakın Genel Başkanımızın eşi olmasını bir kadın olarak eşinin önemli bir gününde, kendisinin de tanıklık etmek istediği tarihi bir günde onun yanında bulunmak istemiştir. Ama görüyoruz ki birileri buna bile tahammül edemiyor ve buradan kendisine bir siyasi malzeme çıkarmaya çalışıyor.

“BİZLER DİLERDİK Kİ BU SUNİ GÜNDEME ODAKLANANLAR KEŞKE…”

Bizler dilerdik ki bu suni gündeme odaklananlar keşke bir eline iş bir eline aş yazarak intihar eden vatandaşlarımıza odaklansınlar, bunları gündemlerine alsınlar. Bizler isterdik ki çocuklarımız yatağa aç girerken, ebeveynler çocuklarının beslenme çantasına koyacak yiyecek bulamazken, her gün en az iki kadın katledilirken, her üç kadından biri hayatının bir döneminde şiddet türlerinden en az birine maruz kalırken bu yakıcı konulara odaklansınlar. Ama onlar yine her zaman yaptıklarını yaptılar ve bir algı operasyonuyla kendilerine göre farklı bir gündem yaratmaya çalıştılar.

“KADINLAR OLARAK HEM SELVİ HANIMIN ARKASINDAYIZ HEM DE HER KADINA YAPILAN ŞİDDETİN DİMDİK KARŞISINDAYIZ”

Onlar ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar dün sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi, ‘Halkın sesi, hakkın sesidir.’ Bizler buradan halkın sesini ve sözünü yükseltmeye, onların sorunlarını paylaşmaya, çözüm önerilerimizi anlatmaya, partimizin iktidara geldiğinde hızla uygulamaya koyacağı etkin politikaları her yerde dillendirmeye devam edeceğiz. Özellikle tekrar söylüyorum bizler kadınlar olarak hem Selvi hanımın arkasındayız hem de her kadına yapılan şiddetin dimdik karşısındayız.

İstiyoruz ki ülkemizde hiçbir kadın şiddete maruz kalmasın, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, hiçbir vatandaşımız yoksullukla, yoksunlukla sınanmasın. Herkesin eşit, herkesin refah olduğu, ayrılığın gayrılığın olmadığı, halkımızın zenginleştiği ve kalıcı, sürdürülebilir olarak ekonomimizin güçlendiği bir Türkiye inşa edelim. Bunu yapacağız, bunu yapmaya çok yaklaştığımızı da biliyoruz işte korkuları da bu yüzden. Korksunlar, korkmaya devam etsinler, bizler de mücadeleye devam edeceğiz.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.