banner16

Kara mizah gibi: Kadın derneğini erkek başkanı, kadın gazetecinin kadınlarla ilgili sorusuna cevap verdirmedi

Es TV muhabiri Meltem Karakaş Kaya, o anları Türkiye Gazeteciler Sendikası'nı etiketleyerek sosyal medya hesabından paylaştı. 

04 Aralık 2022
Kara mizah gibi: Kadın derneğini erkek başkanı, kadın gazetecinin kadınlarla ilgili sorusuna cevap verdirmedi

Eskişehir'de açılışı yapılan bir kadın derneğinin açılışında muhabirin kadına yönelik şiddet ve İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin soruları engellendi. Kadın derneğinin genel başkanı Hüseyin Akın "Her soruyu kabul etmiyoruz" dedi.

Çınar Kadınlar Derneği'nin Eskişehir Şubesi açılışı yapıldı. Açılışta, Eskişehir’de yayın yapan Es TV muhabiri Meltem Karakaş Kaya, Çınar Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Sema Nur Dilek’e, kadına şiddetle mücadele için nasıl bir yol izleyeceklerini ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla ilgili ne düşündüğünü sordu.

Hüseyin Akın röportaja müdahale etti

Derneğin Şubesi Başkanı Dilek "Biz o konuya girmeyelim" diyerek yanıt verdi. Dilek'in yanındaki kadın ise "İşin sanatsal yönüne bakalım" dedi. Ardından, Çınar Kadınlar Derneği'nin Genel Başkanı Hüseyin Akın röportaja müdahale etti. Ankara Şehir gazetesinin de sahibi olan Akın, muhabire tepki göstererek şunları söyledi:

"Önce bir bizi tanımanız lazım. Önce bir önyargıdan kurtulun. Önce bir kadın derneği deyince akla 'kadınlardan ibaret bir dernek' düşüncesini bırakın."

"Biz her soruyu kabul etmiyoruz"

Muhabirin, "Ben Sema Hanımla konuşmak istiyorum"  talebine Akın, "Feministçe davranışla bir yere varamayız" dedi.

Röportaja müdahale ettiğini kabul eden Akın "Etmek zorundayım çünkü biz her soruyu kabul etmiyoruz. Çünkü biz proje derneğiyiz" ifadelerini kullandı. Akın, muhabirin "Basına müdahale edemezsiniz" itirazına ise "Ederim ben, nasıl edemem. O soruyu cevapsız bırakıyorum" karşılığını verdi.

Muhabir Kaya: Bakınız kadın derneğinin genel başkanı bir erkek!

Es TV muhabiri Meltem Karakaş Kaya, o anları Türkiye Gazeteciler Sendikası'nı etiketleyerek sosyal medya hesabından paylaştı. Kaya paylaşımına şunları yazıdı:

"Çınar Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Sema Nur Dilek'in, kadına yönelik şiddete karşı çözüm önerileriniz var mı soruma tepkisi ve derneğin genel başkanı Hüseyin Akın'ın röportajımıza müdahale edip kesmesi. Bakınız kadın derneğinin genel başkanı bir erkek!"

"Kendi çağırdıkları dernek açılışında bize istediğiniz soruyu soramazsınız diyen Hüseyin Akın, Ankara Şehir Gazetesi'nin sahibiymiş. Gazetecilik de yapıyormuş"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50