banner16

Süleyman Soylu'yu Meclis'te bekleyen sürpriz

CHP’den bütçe görüşmelerinde Süleyman Soylu için özel hazırlık: Tam kadro Meclis’te olacaklar 

04 Aralık 2022
Süleyman Soylu'yu Meclis'te bekleyen sürpriz

CHP, 12 gün aralıksız sürecek bütçe görüşmeleri için çalışmalarını tamamladı. Görevlendirmelerini yapan parti, İçişleri Bakanlığı bütçesinde tam kadro Meclis’te olacak.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, CHP Meclis grubunun planlamasına göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşması yapacağı 5 Aralık’ta ve bütçenin geneli üzerinde kapanış konuşmalarının yapılacağı 16 Aralık’ta tüm milletvekilleri tam kadro Genel Kurul’da olacak. Ana muhalefet partisi her bir bakanlık ve bağlı kuruluşların bütçesi için konuşmacılarını da belirledi. CHP Grup Başkanvekilleri de gün gün nöbet sistemiyle Meclis Genel Kurulu’nda görev yapacak.

CHP, Meclis Genel Kurulu’ndaki bir bakanlık bütçesine de özel önem verdi. CHP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri uzun süredir icraatları ve söylemleri ile tartışma konusu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılacağı bütçe görüşmesinde tam kadro Genel Kurul’da olacak.

Günde ortalama iki bakanlık bütçesinin görüşüleceği günlerde nöbetçi bir grup başkanvekili görev yaparken, 10 Aralık Cumartesi, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın bütçelerinin görüşüleceği gün tüm Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri Meclis’te olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.