banner16

ABD'ye kaybeden İran Dünya Kupası'na veda etti

Dünya Kupası B Grubu'nda ABD, İran'ı 1-0 yenerek son 16 biletini aldı ve Hollanda ile eşleşti. İran, turnuvaya veda etti. 

30 Kasım 2022
ABD'ye kaybeden İran Dünya Kupası'na veda etti

2022 Dünya Kupası'nda son 16 turu şekillenmeye devam ediyor.

B Grubu'nda ABD, İran'ı 1-0 yenerek son 16 biletini aldı ve Hollanda ile eşleşti. İran, turnuvaya veda etti. Karşılaşmanın son anları büyük bir heyecana sahne oldu.

ABD'ye galibiyeti getiren gol, 38. dakikada Christian Pulisic ile geldi. Yıldız oyuncu, gelen ortaya adeta kendini feda ederek vurdu ve İran kalecisi Beiranvand ile çarpışarak bir sakatlık geçirdi. Bir süre yerden kalkamayan Pulisic, daha sonra oyuna devam etti ancak ikinci yarıda yerini Brenden Aaronson'a bıraktı.

Son anlarda büyük heyecanın yaşandığı maçta İran, 90+7'de Taremi'nin ceza alanında yerde kalması sonrasında penaltı bekledi. Hakem Lahoz bir süre VAR kontrolünü bekledi ancak kenardan gelen haberden sonra ekrana gitmeden oyunu kaldığı yerden devam ettirdi. İranlı oyuncular uzun süre itirazlarına devam ettiler.

5 puanla ikinci sıraya yerleşerek son 16 biletini alan ABD, A Grubu'nun lideri Hollanda ise son 16'da eşleşti. 3 puanda kalan İran ise Galler ile beraber grubun turnuvaya veda eden iki takımından biri oldu. Grup lideri Hollanda ise son 16'da Senegal ile eşleşti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.