banner16

Trump, ABD’yi resmi olarak Dünya Sağlık Örgütü’nden çekti

Koronavirüsü salgınıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nü Çin ile işbirliği yapmakla suçlayan ABD Başkanı Trump, ülkesini resmen DSÖ'den çekti. 

08 Temmuz 2020
Trump, ABD’yi resmi olarak Dünya Sağlık Örgütü’nden çekti

Birleşmiş Milletler çatısı altında çalışan ve üye ülkelerin katılımlarıyla ayakta duran Dünya Sağlık Örgütü, ABD Başkanı Donald Trump’ın suçlamalarıyla şaşkınlığa uğramıştı.

DSÖ’nün corona virüsü salgınının yayılmasında ihmali olduğunu iddia eden Trump, kurumu Çin ile işbirliği yapmakla itham etmişti.

Suçlamaları reddeden DSÖ yetkilileri salgın karşısında ellerinden geleni yaptıklarını belirtmişti.

Tartışmalar sürerken ABD Başkanı Trump, ülkesinin DSÖ’ye yaptığı maddi yardımları keseceğini ve DSÖ’den ayrılacağını açıkladı.

Trump bu vaadini akşam saatlerinde gerçekleştirdi.

ABD, bir Birleşmiş Milletler kuruluşu olan Dünya Sağlık Örgütü’nden resmi olarak çekildiğini ilan etti.

SENATÖRDEN SERT ELEŞTİRİ

ABD’li Demokrat Senatör Bob Menendez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump’ın ülkesinin Dünya Sağlık Örgütü’nden çekildiğine dair Kongre’yi resmi olarak bilgilendirdiğini ifade etti.

“Pandeminin ortasında Kongre, Başkan Donald Trump’tan, ABD’nin DSÖ’den resmi olarak çekilmesine ilişkin bildirim aldı” diyen New Jersey Senatörü Menendez, Başkan Trump’ın davranışlarını “kaotik ve tutarsız” olarak nitelendirdi.

Menendez, “Bu, Amerikalıların hayatını ve çıkarlarını korumaz, Amerikalıları hasta ve Amerika’yı yalnız bırakır” ifadelerini kullandı.

ABD’nin DSÖ’den ayrılma kararının 6 Temmuz 2021’de yürürlüğe gireceği bildirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.