banner16

Konya'daki barınak katliamın şüphelilerinin ifadeleri: Kendilerini böyle savundular

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınaktaki köpeğe işkence görüntülerinin ardından tutuklanan iki görevlinin emniyetteki ilk ifadelerinde kendilerini savundukları öğrenildi. 

26 Kasım 2022
Konya'daki barınak katliamın şüphelilerinin ifadeleri: Kendilerini böyle savundular

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurduğu görüntüler tepkilere neden oldu. Şüpheliler köpeğin 'bayıldığını' öne sürdü.   

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan Murat Bacak ve Sefa Çakmak’ın emniyetteki ilk ifadeleri ortaya çıktı.

Köpeğin kafasına kürekle vuran Murat Bacak ifadesinde köpeğin kendisine saldırdığını ve koruma amaçlı köpeğe vurduğunu savundu. Murat Bacak ifadesinde şu iddialarda bulundu:

"Ben sağlık teknisyeni olarak çalışıyorum. Olay günü barınaktaki hayvanlara parazit aşı ve ilaçlama uygulaması yapıyorduk. Sefa Çakmak içerden getirilen köpeği tutmaya çalışıyordu. Fakat köpeği tutamadı. İlk olarak köpek bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için köpeğe kürekle 1 kez vurdum. Sefa Çakmak köpeği kontrol altına alsa da o panik ile 2 kez daha köpeğin kafasına kürekle vurdu. Köpek şoka girdi. Daha sonra tıbbi müdahalesini yapıp kafesine gönderdim. Son durumundan haberim yok. Benim bu olayla ilgili 3 günlük sağlık raporum bulunuyor."

Barınakta 2 ay önce işe başladığını söyleyen Sefa Çakmak ise Murat Bacak kürekle vurduktan sonra köpeğin baygınlık geçirdiğini söyledi.

Çakmak ifadesinde "Köpekleri parazit ilaçlaması için ara koridora çıkardık. O sırada saldırgan bir köpek vardı. Ben onu yakalama aparatı ile tutuyordum. Köpek biranda M.B.'ye saldırdı. O da kendini korumak için köpeğe vurdu. Köpek baygınlık geçirdi. Daha sonra köpeğe gerekli tedavisini yapıp kafesine koyduk" iddiasında bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.