banner16

Şiddetle mücadeleye polis şiddetiyle müdahale

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde sokaklara çıkan kadınlara polis müdahale etti. Çok sayıda kadın darp edilerek gözaltına alındı. 

26 Kasım 2022
Şiddetle mücadeleye polis şiddetiyle müdahale

 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadınların İstanbul Taksim'de yapacağı eylem yasaklanırken, polis İstiklal Caddesi'ne girişleri kapadı.

25 Kasım Kadın Platformu, Taksim Tünel'e günler öncesinden çağrı yaptı. Beyoğlu Kaymakamlığı 25 Kasım eylemini yasaklarken, kadınlar yasağı tanımayacaklarını söyledi. Sabahın erken saatlerinden itibaren İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklar polis bariyeriyle kapatıldı. Saat 15:00 itibarıyla metro ve füniküler hattı kapatıldı. Polis, İstiklal Caddesi'ne girişlere ise bu saat itibarıyla izin vermedi.

Polis, Tünel'de bulunan yurttaşları ve basın mensuplarını dışarı çıkarırken kadınlar yasağa rağmen bir araya gelmeye çalıştı.

Asmalı Mescit'te bir araya gelerek, "Kadın cinayetleri politiktir" sloganıyla Taksim Tünel'e yürümek isteyen kadınlara polis biber gazlı müdahale bulundu.

Abluka altına alınan kadınlar, katledilen kadınların isimlerini okuyarak hep bir ağızdan "Burada" diye haykırdı ve basın açıklamasını okudu. "Erkek şiddetine, yasaklara, kadınları değil erkekleri koruyan adalete, erkek devlet şiddetine..." diyerek hep bir ağızdan "İsyan" diye bağırdı.

"Kadınları değil erkek şiddetini engelle" yazılı pankart açıldı.

O sırada basın mensuplarını olay yerinden uzaklaştıran polis, kadınları darp ederek gözaltına aldı. Gözaltı işlemi başladığında "25 Kasım'da kadınlara şiddet uygulanıyor" sesleri yükseldi.

Yüzlerce kadın ise, "Jin, Jiyan, Azadî", "Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz" sloganları atarak Haliç Metro Köprüsü'nde buluştu. Kadınların açıklama yaptığı esnada polis burada da kadınları çembere alarak gözaltına aldı.

"Kadın Cinayetlerine İsyandayız" pankartı Haliç Metro köprüsünden sallandırıldı.

KADIKÖY'DE GÖZALTINA ALINAN 12 KADIN SERBEST

25 Kasım Kadın Platformu, Kadıköy'de gözaltına alınan 12 kadının serbest bırakıldığını belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50