banner16

ABD'den Pençe Kılıç'a destek: Türkiye'nin kendini savunma hakkı var

Beyaz Saray, Türkiye'nin güney sınırında "terör tehdidiyle" karşı karşıya olduğunu ve kendini her türlü savunma hakkı bulunduğunu açıkladı. 

22 Kasım 2022
ABD'den Pençe Kılıç'a destek: Türkiye'nin kendini savunma hakkı var

Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Pençe Kılıç Operasyonu'na ABD yönetiminden destek geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine başlattığı hava harekatına ilişkin açıklamad bulundu. Kirby, "Türkiye'nin güneyinde meşru terör tehdidi sürüyor, kendisini savunma hakkı var" dedi.

Kirby, Zoom üzerinden yaptığı brifingde Beyaz Saray muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Suriye sınırındaki gelişmeleri değerlendiren Kirby, "Türkiye, özellikle güneyinde meşru terör tehdidi nedeniyle muzdarip olmayı sürdürüyor. Tabii ki her türlü kendilerini ve vatandaşlarını savunma hakları var." ifadesini kullandı.

Kirby, bölgedeki gelişmelerde kendilerini endişelendiren noktanın ise "IŞİD ile mücadelesi" olduğunu belirterek, "Bölgedeki bir operasyon, ortağımız SDG'nin DEAŞ ile mücadele kabiliyetlerini kısıtlayabilir. SDG ile bunun için ortaklık yapıyoruz ve IŞİD üzerinde baskıyı devam ettirmek istiyoruz." dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.