banner16

Kayyum yönetimindeki Boğaziçi Üniversitesi'nde garip atama: 1 dekan 3 koltuk!

Boğaziçi Üniversitesi yeni bir atama tartışmasıyla gündeme geldi. İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Önder kendisini ekonomi bölümü başkan vekili olarak atadı. 

19 Kasım 2022
Kayyum yönetimindeki Boğaziçi Üniversitesi'nde garip atama: 1 dekan 3 koltuk!

Boğaziçi Üniversitesi’nde ekonomi bölümüne yapılan atama tepki topladı. İktisadi İdari Bölümler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Murat Önder’in, kendisini “ekonomi bölümü başkan vekili” olarak atadığını duyuruldu. Önder, aynı fakültede işletme bölümü başkan vekili görevini de yürütüyordu.

Önder’in böylece üç koltuğa sahip olduğunu belirten Boğaziçi’li akademisyenler, “Bu atamayı idari yetkiyi kötüye kullanma ve kamu zararı oluşturma olarak görüyor ve kınıyoruz” dedi. 

Akademisyenler, yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sadece 10 ay önce atanan bir kişi, İİBF’nin hem dekanlık görevini hem de fakültedeki üç bölümden ikisinin başkanlığını üzerine almıştır. Bu atama, akademik prensiplere, demokratik yönetişim ilkelerine ve temel etik değerlere aykırıdır.”  

‘SAVUNMAYA DEVAM’ 

Önceki Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz’un, rektör Naci İnci ve yönetimi tarafından geçen 22 Ağustos’ta görevden alındığını anımsatan akademisyenler, “Boğaziçi Üniversitesi’ni korumaya ve üniversitemizin akademik, hukuki haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Eğitim-Sen 6 No.lu Şube Başkanı Beyzade Sayın ise atamaya ilişkin, “Bu atamalar, Türkiye’nin güzide üniversitelerinden birinin çökertilmeye çalışıldığı anlamına geliyor. Boğaziçi’nde kişiye özel açılan kadrolarla niteliksiz bir kadrolaşma dayatılıyor” ifadesini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50