banner16

Ankara Adliyesi'nde "çoklu baro" eylemi

Avukatlar, Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edilen çoklu baro teklifine karşı Ankara Adliyesi’nde eylem yaptı. Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, "Teslim alamadığınız baroları parçalayarak cübbbelerimize ilik açmaya, düğme dikmeye çalışıyorsunuz" dedi. 

07 Temmuz 2020
Ankara Adliyesi'nde "çoklu baro" eylemi

Avukatlar, Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edilen çoklu baro teklifine ilişkin bugün Ankara Adliyesi’nde eylem yaptı. Adliye'nin 5’inci katından başlayarak, sloganlar eşliğinde bütün katları gezen avukatlar, daha sonra Adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan,  haftalardır baroların bölünmesinin ülkeye ne kadar büyük zarar vereceğini anlatmaya çalıştıklarını söyleyerek, düzenlemeyle yurttaşların en temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmak istendiğini belirtti.

Türkiye'deki 80 baronun düzenlemeye karşı olduğunu, düzenlemenin altını doldurabilen kimsenin bulunmadığını kaydeden Sağkan, avukat cübbelerinin cebinin bulunmamasının avukatlığın kamu hizmeti olduğunu, düğmelerinin bulunmamasının ise mesleğin tarafsızlığını simgelediğini vurguladı.

"Susmuyoruz, korkmuyoruz, biat etmiyoruz" diyen Sağkan konuşmasında şunları söyledi: 

"Bugün bizi burada bir araya getiren şey bir baskı rejiminin her fırsatta masasının altından çıkarıp gösterdiği sopaya hiçbir zaman boyun eğmediğimizi ve hiçbir zaman da eğmeyeceğimizi tarih önünde çocuklarımıza anlatma borcumuzdur. Şimdi de teslim alamadığınız baroları parçalayarak cübbelerimize ilik açmaya düğme dikmeye çalışıyorsunuz. İstiyorsunuz ki yargının son ayağı da iktidara bağlansın. İstiyorsunuz ki herkes sussun. Bizleri çok iyi dinleyin. Hepsi bir ağızdan, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceklerine, mesleklerine ve Cumhuriyet'e sahip çıkacaklarına dair bu ülkenin teker teker her bir çocuğuna yemin ediyorlar; susmuyoruz, korkmuyoruz, biat etmiyoruz."

Teklifin perşembe günü Meclis Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.